www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

thin film solar cell - tankoplastne sončne celice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tati je napisal/a:
Za deljive sončne celice iz ponudbe Conrada (kat.št.110154) mi je pa prodajalec povedal, da so steklene, velikosti 10x10cm, ter da se jih lahko razreže (z diamantin nožem) in spajka v poljubne konfiguracije oz. dimenzije.

Iztok je sicer povedal da so tele deljive solarne celice pravzaprav le nepravilni stekleni deli (ostanki proizvodnje), zato me tale informacija malo preseneča;
...

Poglej tale originalni link v katerem piše Art.-Nr.: 110154 Solarzellenbruch pri ostalih pa le Solarzelle. Če malo preveriš kaj pomeni beseda bruch v nemščini ... Wink

Pa tudi dimenzije niso napisane v mm točno kot pri ostalih, ampak cca. 100 cm².
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tati,
jih boš mogoče vgradil na model jadralnega letala ?
Modelarji ( zaenkrat še zelo redki) rabijo take celice za montažo na krilo.
Poglej malo po straneh na internetu, katere opisujejo take modele

LP

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tati je napisal/a:
...Iztok je sicer povedal da so tele deljive solarne celice pravzaprav le nepravilni stekleni deli (ostanki proizvodnje), zato me tale informacija malo preseneča;

Na Iztoka se lahko zaneseš. Je tehnični svetovalec pri omenjeni firmi.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tati
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Apr 2008 9:53
Aktiv.: 0.08
Kraj: levi breg mure

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem napisal že v pred-predhodnem sporočilu, je bil trgovec (tehnična pomoč) tisti, ki mi je v telefonskem pogovoru povedal napačne informacije, oziroma sem jaz posumil v njegove trditve, ki mi jih je povedal (velikost celice je 10x10cm...); čeprav moja nemščina pa res šepa da joj Wink

Iztok, še enkrat hvala.

Sem se končno odločil (da vam nebom preveč težil);naročil bom na siliconsolar, čeprav nimajo takih kot jih želim, bom pa zato 2 manjši zaporedno vezal;

mi747: pogledal sem tudi že "modelarske" thin film celice (dejansko so navadne thin film celice) vendar je izbira občutno večja (cena pri nekaterih pa tudi za 100% višja).
ponudnik: http://www.oksolar.com/pv/cells_flex1.htm

Zaenkrat še nisem imel prilike, da bi se še bolj aktivno ukvarjal z modelarstvom,... upam pa, da mi bo tudi tole v življenju enkrat ratalo; moj prvi katalog robbe/futaba je kar precej star; načrti iz tima pa pridno čakajo, da jih odpakiram, ampak zaenkrat žal nimam časa; moram pridobiti še kak siv las Wink

Torej, te sončne celice pa rabim za ventilatorček.
link: http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,287636,290745

Ob tej priliki se posebej zahvaljujem mojstru Silvotu za pomoč pri prototipu in vsem vam zanesenjakom za veliko delo, ki ga neposredno in posredno opravljate v obliki foruma in v pomoči, ki jo nudite meni in meni podobnim.

pa čim manj belega dima vam želim, ... ko pa je dim, pa vsaj vem, da živim!

lep pozdrav

peter
Nazaj na vrh
tati
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdor išče, ta najde... sicer v italiji, ampak vseeno; dovolj blizu.

http://www.robot-italy.com/index.php/cPath/4_75

Če bo še kdo slučajno rabil thin film solar cell, (sodobne) tankoplastne sončne celice;

modelarji, elektroniki in podobni zanesenjaki,... "navalite"

lep pozdrav vsem

peter
Nazaj na vrh
harum
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svaka ti dala, pa čak i Fata. Tole je pa res super stran. Ravno take z epoksijem oblite celice sem iskal. Pa še thin film celice imajo. Pa še v Italiji so, torej tudi poštnina ne bo prevelika. Res super stran.
Nazaj na vrh
tati
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dve tovrstni internetni trgovini v "bližnji okolici":

http://www.solarlink.de/

http://www.ibersolar.com/

lep pozdrav vsem,

peter
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A se da po približno istih cenah tudi v sloveniji nabaviti take manjše sončne celice (navadne) kot jih imajo na tisti italjanski strani?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70773.53

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
tati
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule: kolikor sem kaj opazoval cene in artikle, se bodo naši (slovenski) ponudniki morali kmalu strezniti; nimajo namreč niti "pestre" ponudbe niti ugodnih cen.

borisz: hvala za informacijo; jaz bom sicer v kratkem naročil celice v vrednosti cca. 150€, vendar bom "kvizkota" za popust raje izkoristil kdaj drugič, pa te pol pocukam za rokav Wink

Če se bo pa našlo več interesentov, pa seveda; sem poleg.

lp

peter
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni