|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.60 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 12:26 pm Naslov sporočila: Test telefonske linije |
|
|
Preden težim Telekomu:
Doma imam analogno telef. linijo.....po zemlji.....po zraku.... in skozi gozd....in Telekomovega dvojčka.
Kadar je "lepo vreme" se mi poveže s siolom z 26,6 kbit/sek; kadar mu pa kaj ni všeč pa po nekaj poskusih s svetlobnih 9,6 kbit/sek.
Ali kdo ve kako ugotoviti kakšna je dejansko kvaliteta povezave med menoj in tel. centralo ca. 5-6 km tel. žice. Kaj je pri liniji lahko problem?
Predvidpostavljam, da so anti-virus in anti-spy programi opravili svoje delo.
L.p.; Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Janez,
Vrjetno imaš istočasno paralelno k modemu priključen še telefon? Nekateri telefoni namreč izredno motijo modem. Sploh tisti iskrini starejši, ki jemljejo z linije napajanje za ohranitev spomina. Če, potem poskusi odklopiti vse telefone ter poskusi , če se bo spojil z večjo hitrostjo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri taki razdalji in še dvojčku , je že ta rezultat več kot ugoden. Mogoče bi lahko kaj več dosegel , če telekomu poveš , da uporabljaš internet , potem mogoče malo popravijo pasovno širino v tvojo korist(to je bolj hipotetično). _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he samo v sanjah.
Odgovor z telekoma. Telekom zagotavlja prenos podatkov 2400 bps. Kar je vec je vse podarjeno. Ce hoces internet si vzemi ISDN
V prihodnje tudi mislijo se bolj znizevati prenos podatkov preko analogne linije (vec dvojckov). Kaj hocemo. Zalostno je, ampak tako je.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.60 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav slaba tolažba.
Za ADSL sem predaleč, za kabelsko TV še bolj, satelitski internet (še) ni uporaben kot "zemeljski", ISDN mi ne prinaša (razen višje naročnine) ničesar kar bi zares potreboval, Telekom pa hoče zaslužiti tako da pripira analogno pipico.
Tudi to je pač (tisti manj prijeten) del tržnega gospodarstva.
Hvala vsem za nasvete, še vedno pa me zanima, če lahko na kak način preverim tehnično kvaliteto povezave do centrale (prekinjanje linije ipd).
L.p.; Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dvojčkovih linij po trditvah Telekoma že dolgo ni več. Sedaj imajo za analogno telefonijo nameščene multiplexserje. Z temi multiplexserji dosegajo to da lahko komunicirajo tudi štirje in več uporabniki hkrati. Tako menim da je tudi v tvojem primeru Janez. Podoben problem sta imela dva moja soseda, ki sta bila na istem paru v kombinaciji še z dvema uporabnikoma. Včasih je bila hitrost prenosa nekje okoli 30 kbit/sek včasih pa tudi 9 kbit/sec. Nato sta se odločila za ISDN. Prvi je čakal na izgradnji 8 mesecev drugi pa je dobil ISDN takoj po vlogi za izgradnjo.
Telekom bo jasno zapiral pipco in z tem pridobil čimveč ISDN oz. ADSL naročnikov. Vsaj osebno mene pa zelo moti da telekom zahteva ISDN priključek za izgradnjo ADSL.
Moj predlog Janez je da naročiš ISDN.
Lep pozdrav _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drži Marko, a multiplekserji načeloma ne bi smeli zavirati komunikacije. Le te smo imeli zmontirane tudi v podjetju, dokler nismo dobili centriksa. Čez so šli tudi vodi za komunikacijo. Takrat ko so jih montirali sem na te vode opozoril monterje - a sem dobil odgovor, da zadeva ne igra vloge ter bo vse funkcioniralo normalno. V Janez-ovi težavi sumim kak poškodovan kabel ali kak razdelilec zaliva voda. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo tudi to je možno. Ko sem lani na drogu, kjer je priključena moja telefonska linija odprl pokrov doze sem šokiran obnemel kako so ti spoji narejeni. To bi moral poslikati in poslati na Telekom in jim zastaviti vprašanje zakaj plačujemo takšno naročnino. V svojem življenju sem videl že veliko razdelilcev in raznih doz vendar kaj takšnega pa še ne. Še dobro da jim telefonija sploh toliko dela.
Lep pozdrav  _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
He he, ko sem pred leti dobil ISDN, sem opazoval monterja, ki je zlezel na štango, odprl tisto njihovo omarico in... glasno zaklel. V naročje mu je namreč padel en cel "žmukel" žic in sponk in letvic in škatlic... Sam pri sebi sem se zahehetal. Možakar je mrtvo hladno poiskal moj multiplekser, me preklopil nekam drugam in tiste špagete "požokal" nazaj v omarico. Tako je še danes...
Zares čudno, da jim kak ADSL sploh zašpila. (ti pa razmišljaš, kaj in kako boš odvil parico. )
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Drži Marko, a multiplekserji načeloma ne bi smeli zavirati komunikacije. Le te smo imeli zmontirane tudi v podjetju, dokler nismo dobili centriksa. Čez so šli tudi vodi za komunikacijo. Takrat ko so jih montirali sem na te vode opozoril monterje - a sem dobil odgovor, da zadeva ne igra vloge ter bo vse funkcioniralo normalno. V Janez-ovi težavi sumim kak poškodovan kabel ali kak razdelilec zaliva voda. |
Silvo, pa je odgovor monterjev držal?
Tudi jaz sem do nedavnega delal analogno preko multiplekserja in mi nikoli ni uspelo preko 28k, čeprav živim na obrobju LJ. Z istim prenosnikom pa sem pri prijatelju "bogu za leđima" blizu Kočevja brez problemov delal na 52k, ker so pred kratkim dobili telefone in še ni bilo potrebe za multiplex  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, težko rečem kajti brzina je bila zelo majhna - gor so bili motorolini modemi z brzino 2400 - služilo pa je za povezavo terminala z druge lokacije na VAX. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Sre Jan 26, 2005 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa modem, jaz sem včasih delal na dveh računalnikih, od katerih je imel en moden Supra ...., drug pa 3com. To ni bilo za verjeti, kaka razlika je bila med njima. 3com se je običajno priklopil na malo nižji hitrosti, vendar je deloval sam prenos dosti hitreje kot pri Supri. Supra se je vedno konektal z 56k (vsaj mislim, da je bila ta hitrost) potem pa ni šlo nikamor, samo štekalo, metalo ven,...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sre Jan 26, 2005 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi najprej preveril modem. Pred kratkim sem urejal dostop kolegu, ki je doma 100m od centrale, prenos (kadar je bil) pa 9600. Modem je bil Motorola. Ko sem poskusno zamenjal modem je letelo preko 50. In taka primera sem v treh mesecih videl dva (drugi ni bil tako izrazit). Torej, če je modem Motorola SM56, ven z njim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vili Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 16:37 Prispevkov: 64 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 26, 2005 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tak modem SM56 vendar se mi poveze s 46kbit/s. Je pa res da je se je sosedu po zamenjavi modema povecala hitrost prenosa,tako da poskusi zamenjati tudi modem.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bjack Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 9:30 Prispevkov: 50 Aktiv.: 0.21 Kraj: hribe
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2005 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje pa je problem v ze 10 let oksidiranih spojih ki so v zidni vticnici ali pa kje drugje ( pri zunanjem prikljucku ).
LP _________________ Make everything as simple as possible, but not simpler.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni