|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 7:36 pm Naslov sporočila: Plug & Play |
|
|
Na računalnik z XP-ji sem priključil starejši Canon tiskalnik. Driverje in ostale datoteke, ki so bile narejene za W95 sem skopiral iz starega računalnika v Windows\System32. Po ponovnem zagonu mi je sistem zaznal novo napravo in ponudil namestitev, ki sem jo kljub nekompatibilnosti z XP-ji dovolil. V mapi tiskalniki se je tudi pojavila ustrezna ikona in tiskalnik brezhibno deluje tako v windows programih kot tudi v DOS-ovih starejših - knjigovodstva ...
Problem pa je v tem, da mi ob vsakem zagonu sistema ponovno ponuja namestitev istega tiskalnika. Preiskal sem že možnosti v registru, instaliral še en navidezni generic tiskalnik, itd. vendar se problem še vedno ponavlja.
Mogoče kdo ve kje je možno izklopit auto-detect printers pri startup-u XP-jev? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vulture Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2004 22:09 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
raje najprej preglej vse možnosti ali ne obstaja kakšen posodobljen gonilnik za tvoj tiskalnik. napiši model. plug'n'play je pa to kar pravi ime, kar tako za tiskalnike ga ne moreš izklopiti, izklopiš ga lahko za vse naprave, samo da si ne boš potem belil glave, ko boš priključil kaj novega in pozabil, da je izklopljen: control panel/administrative tools/services/izklopi plug and Play servise. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tiskalnik je Canon model MultiPASS C30 kombiniran z fax-om. Na internetu sem našel samo drajverje za DOS in W95 katere sem potem tudi naložil, kot sem prej opisal. Ker pa tiskalnik dela normalno, se z kakršnimi koli drugimi drajverji sploh ne bi ubadal ...
Ker tega računalnika trenutno nimam doma bom izklop Plug & Play v Services poizkusil jutri.
Bo s tem blokirana detekcija naprav samo med delovanjem ali tudi ob zagonu?
V opisu te funkcije piše, da lahko to povzroči nestabilnost sistema. Je to že kdo preizkusil?
Glede na dosedanjo prakso se mi Plug & Play niti slučajno ne zdi kot neka uporabna funkcija ..... se res ne čudim, da kdo včasih reče Plug & Pray  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vulture Član

|
Objavljeno: Sre Jan 26, 2005 12:48 am Naslov sporočila: |
|
|
canon na tak način sili kupce v hitrejše menjavanje izdelkov, zadeva je stara ene 4 leta in nima xp podpore. nekateri pravijo, da lahko namestiš tudi ME gonilnike za bjc 4100 printer, a ga boš moral ročno dajati v printmode. Glede izklopa, kaj vse napiše MS pa ni res oz. malokrat drži v celoti, sam veliko tehtno šarim po service funkcijah in registru, pri service funkcijah lepo piše za kaj je kaj, drugače kot pri registru, kjer pomoči skoraj ni v samem OS, vir je internet. Izklop PnP podpore bo izklopljen za vedno pri vseh opraivlih do ponovnega odklopa. Lahko pa pred tem namestiš še gonilnike za 98 ali ME (tu so obstajali), če jih ne najdeš pa zaženi še tole (MP Registry Cleanup) http://www.magma.ca/~russrite/MPutils/, da se pobrišejo deli v registru, ki se nanašajo na C30. Za Topove že dlje časa pravijo, da imajo dobre izdelke in slabo podporo: http://www.driverzone.com/viewcomment.php?company=Canon&masterid=135 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vulture Član

|
Objavljeno: Sre Jan 26, 2005 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mora, to je ročna varianta za un program katerega link sem dodal zgoraj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni