www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Žaga

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2008 7:53 am    Naslov sporočila:  Žaga Odgovori s citatom

Tole ima žago in za pogon je vgrajena kotna brusilka 115.In preko jermena.Se pa da direktno na os kotne brusilke premer 10mm.Raje sem uporabil prenos,ker lahko nastavino višino žage.Stem žagam tiv,plastiko in Al pločevino debelina do 6mm.Za mizo je ohišje starega računalnika.V mislim iman namen napraviti mizico ki bi na polovice mize premična.Tako bi lažje žagal.

IMG_0108.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.82 MB
 Pogledana:  8 krat

IMG_0108.JPG

IMG_0092.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.09 MB
 Pogledana:  15 krat

IMG_0092.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2008 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra zadeva.
Luknje v računalniku lahko zapreš in na primernem mestu zvrtaš eno luknjo, tako da vanjo vtakneš cev od sesalca za prah, pa boš imel manj prahu.

Ali si izmeril obrate žage? Kotna brusilka ima visoke obrate, prenos imaš na oko 1:1, pa se žaga lahko razleti. Žage imajo po navadi manjše dovoljene maksimalne obrate, kot brusne plošče.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2008 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta kotna brusilka ima 11000obratov,na žagin list piše max.12000obratovov.Tako imam oba jermenica enaka premer.Mogoče imam prav?To da luknjo zaprem in na sesalec sem že prej mislil.Pa še nisem,ker bom spremenil,Kot sem gor pisal.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2008 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti obrati bi bili za žago v redu.
Če bo mizica premična, potem je celo škatlo težko zatesniti. V tem primeru lahko na spodnjem delu mizice pritrdiš nekakšno plastično ohišje okoli žage, tako da vseeno zbira nekaj prahu. Tudi če bodo špranje za premikanje, bo še vedno nekaj posesalo. Lahko pa narediš tako, da je mizica fiksna (ohišje računalnika), dviguješ in spuščaš pa del z žago in brusilko.

Jur

tmp.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  tmp.jpg
 Velikost datoteke:  17.45 KB
 Downloadano:  54 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur.zdaj imam mizica fiksna in še to ki si opisal za dvigovanje.Imam tako narejeno.Pri znancu ki je mizar ima velika miza z žago ki se en del premika.To sem na žagi žagal iverko,pa mi je všeč da se premika.Bom še enkrat pogledal to žago.
Nazaj na vrh
nevednez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36
Aktiv.: 0.95
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tako nekako sem si jaz to rešil doma. Delovna površina je fiksno vpeta, na eni strani sem uporabil dva zgloba (uporabil sem dva volanska končnika) ki sta na eni strani pritrjena na kovinsko ploščo na kateri je zmontiran motor z žaginim listom, na drugi strani pa je zmontirana navojna palica M16 in na njej ročka. Z ročko nastavljaš deovno višino oziroma dviguješ in spuščaš žago. Za fiksiranje v fiksen položaj je na navojni palici še ''kontra matica''

žaga.JPG
 Opis:
žaga

Download
 Ime datoteke:  žaga.JPG
 Velikost datoteke:  12.63 KB
 Downloadano:  54 krat

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni