|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70797.25
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 1:58 pm Naslov sporočila: S čim preverit ortogonalnost? |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena od variant je z merilno urico ter kotnikom. Stranico kotnika z urico umeriš po Y osi, nato se premakneš z urico na stranico kotnika, ki je v smeri X, ter izmeriš odstopek. Naprej pa so principi različni (softverska kompenzacija, mehansko nastavljnanje itd...)
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz za kalibracijo multisenzor merilnikov uporabljam 2D standard - stekleno ploščo z matriko luknjic. Stvar je točna na mikrometer in redno kalibrirana oz. preverjena. Vendar pa jo bom imel na voljo spet jeseni za kak teden.
Za domačo uporabo bi jaz probal narisat pravokotnik in natisnit na A4 ali A3 papir. Lahko pa odrežeš en pleh, ki ga uporabiš kot etalon. Če ga rabiš točno izmeriti, lahko pomagam. LAhko pa mi samo sporočiš željene mere, pa bom dal naredit in izmerit. Ne bo bil na stotinke natančno odrezan, bo pa natančno izmerjen.
lp, Damjan
p.s. Vključena je tudi dostava  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni