|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
404 Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 16:58 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Maj 28, 2008 6:31 pm Naslov sporočila: Avtoinštalacija za prostoročno telefoniranje + navigacija |
|
|
Obstoječo avtoinštalacijo Cullmann za Nokie 6310i, 6210, 7110, 5110 želim nadgraditi z avtomatskim predvajanjem avdio signala iz navigacije (dlančnik z avdio izhodom).
Ugotovil sem, da skomunicira avto inštalacija z nokio 6310i preko MBUS vodila in še le nato se priklopi avdio signal iz telefona na radio oz. zvočnike. Med predvajanjem govora je MBUS high.
Preden se lotim izdelave COM snifferja me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje z omenjeno avtoinštalacijo oz. ali pozna zaporednje ukazov potrebih za aktivacijo avdio vhoda.
P.S.: Fora z aktivnim članstvom se mi zdi bedna. Ko iščeš informacije je še najmanj kar je potrebno, da te nekdo ... s tri dnevnim članstvom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 28, 2008 6:38 pm Naslov sporočila: Re: Avtoinštalacija za prostoročno telefoniranje + navigacij |
|
|
404 je napisal/a: |
P.S.: Fora z aktivnim članstvom se mi zdi bedna. Ko iščeš informacije je še najmanj kar je potrebno, da te nekdo ... s tri dnevnim članstvom. |
, dokler ne dobiš v roke CD na katerem je 30 % vsebine priponk tega foruma in ga "avtor" prodaja po 30 €.
Verjemi, da je stvar že večkrat predebatirana in resnično potrebna. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2008 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni taki komentarji malce dvignejo kri.
Danes naj bi bilo nekaterim vse takoj na pladnju brez "truda".
Sem enkrat že pisal kako je bilo v "starih" časih. Prvo si moral lepo na roke napisat vprašanje poslati na uredništvo kakega časopis in potem čakati par mesecev na odgovor v časopisu, če si ga dočakal. SAM, Radioamater in podobni, da ne bom preveč oof topic.
Danes pa,če ni prvo sekundo vse na pladnju pa je takoj vik in krik in še kaj.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2008 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem to uspesno in poceni resil. Ampak glede na tvoje mnenje bom napisal le to. Kupi si eno naslednjih izvodov revije svet elektronika in prijetno cakanje (vec kot 3. dni)  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
404 Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 16:58 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pet Maj 30, 2008 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spoštovani.
Želel ustaviti plaz očitkov, ki sem jih sprožil z mogoče pregrobo izjavo. Razumem jih predvsem v kontekstu, ko se nekdo okorišča z delom drugih. Nikakor nisem želel biti žaljiv ali nespoštljiv.
Seveda pa bi želel biti tudi pravilno razumljen. Izhajam namreč iz stališča, da so javno dostopne informacije dane zavestno v javno rabo z vsemi plusi in minusi, ki jih tak način dostopa do informacij prinaša. Če želimo zaščititi avtorsko delo, obstajajo za to primerni načini in se da zloraba tudi sodno preganjati. Ali enostavneje: jih pač ne damo na splet.
Vendar pa osebno menim, da zajec tiči v drugem grmu. Večino dela (lahko se tudi motim) so direktne kopije, kloni ... Pravi avtor je neznan in so informacije v javni rabi z ali brez njegove vednosti. V takšnem primeru se mi omejevanje dostopa s strani tretje osebe (beri: administratorja) ne zdi smiselno.
Pa še nekaj o starih "naših" časih. Stare čase načrtov iz elektorja sem dal skozi, a čas gre naprej in mi se jim hočeš ali ne prilagajamo.
Pa lep dan še naprej in brez nepotrebne jeze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Maj 30, 2008 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Želel ustaviti plaz očitkov, ki sem jih sprožil z mogoče pregrobo izjavo. |
Ni opaziti.
Razen tega izhajaš iz napačnega stališča.
Da bi neka skupnost delovala s pozitivno bilanco je potrebno, razen da nekaj dobiš, tudi nekaj dati. Glede na to, da je zahtevani vložek resnično minimalen (naprimer nekaj postov v dobra volje je najbolja), smo na forumu mnenja, da za nekoga, ki je željan dolgotrajnega sodelovanja nikakor ni pretežak.
Predstavlja pa nepremostljivo težavo osebkom, ki bi radi nekaj na hitro dobili in jih vse ostalo naprej ne zanima več.
Klasificiraš se pa tako in tako sam. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni