www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zaščita Siemens Siprotec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hvilu
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 20 Mar 2008 13:28
Aktiv.: 0.01
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 12:13 pm    Naslov sporočila:  Zaščita Siemens Siprotec Odgovori s citatom

Zdravo! Za diplomsko nalogo se ukvarjam z zaščito. Bolj natančno z zaščito na HEBO. Uporabljena je Siemensova Siprotec serija. Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem dotičnim numeričnim relejem? Sicer me najbolj muči diferenčna zaščita, bolj natančno stabilizacijska krivulja...

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen!

V naši firmi uporabljamo dotične zaščitne releje. Nastavljanje zaščite pa je ponavadi zelo kompleksen postopek, sploh distančne zaščite, kjer imaš več con in smeri delovanja. Kontaktiraj me pod zs, morda ti lahko kaj pomagam.

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj madonca si pa izbral zakompleksano nalogo. Jaz lahko mogoče pomagam s kako literaturo o tvojem releju. Čeprav mislim, da se to dobi tudi na netu. Pa tudi pri nas imamo nekaj diferenčnih relejev, ampak moram priznati, da o njih skoraj nimam pojma.

Pri nas se je s stabilizacijo diferenčne zaščite na specifičnem porabniku ukvarjala mala vojska kar solidno šolanega kadra z dobrim poznavanjem Siprotecov. Po firmi so pohajali kak teden, pa še daljinski dostop do releja so imeli.

V razmislek, obstajajo mislim da 14 dnevni tečaji (v tovarni siemens) uporabe teh relejev. In sicer posebej osnove, nastavitve, CFC programiranje,...

Toliko o enostavnosti izbrane naloge. Twisted Evil
Nazaj na vrh
hvilu
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 20 Mar 2008 13:28
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 08, 2008 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za tolažbo:)

Sicer je tema moje diplomske zaščita na HEBO, kjer so uporabljeni ti releji. Dokumentacijo mam, vprašanje se je dejansko nanašalo na program DIGSI...Sicer pa mi je naloga zelo všeč, imam vsaj občutek, da delam nekaj koristnega, v nasprotju s 5 in pol leti preživetimi na faksu...V bistvu pa bom tudi v službi potem verjetno zadolžen za zaščito, tako da enkrat moram pregrizniti to snov...

Sedaj sem problem rešil na drug način, s pomočjo MatLaba, tako da vseeno hvala ponujeno dobro voljo!

LP
Nazaj na vrh
dejc23
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 02 Feb 2010 15:44

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp!Tudi mene zanima,če ma ker slovenska navodila za Digsi 4.82!!
In opis od Simens SIPROTEC!!!!

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!!!!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni