|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2005 7:04 pm Naslov sporočila: Kaj bo s sistemom ob menjavi HARDVERJA ? |
|
|
Lepo pozdravljeni.
Imam PC konfiguracije Celeron 566Mhz, 512 RAM, HDD Maxtor 80G, Geforce 440in sistem XP pro.
Zanima me pa sledeče.Kaj se bo zgodilo, če bom zamenjal osnovno ploščo in procesor.Dal bi AMD 1,2 Ghz in pripadajočo ploščo.
Ali bo potrebno formatirat disk in na sistemski partici vse na novo nastavljat , ali znajo XP-ji to porihtat in bo vse delalo tako kot prej.Najraje bi videl, da mi kdo potrdi kaj iz izskušenj.
Pa lepa hvala za odgovore.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2005 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem zamenjal osn. ploščo, procesor in ram so se mi XP-ji "sesuli" - ni šlo več v sistem. Ne vem če se bo to zgodilo tudi tebi, ti pa priporočam, da narediš backup, da ne bi kaj izgubil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2005 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole:
Če menjaš grafično kartico jo je dobro pred zadnjim ugašanjem v stari konfiguraciji odstraniti gonilnike. Enako velja tudi za gonilnike ostalih naprav. Predvsem za gonilnike matične plošče. Ni pa to nujno.
Poizkusiš. Če ne gre lahko vedno zaženeš okna v varnem načinu in tam pač odstraniš vse naprave, ki niso več na voljo.
Okna XP imajo kar veliko toleranco na spremembe. Sam nisem imel težav s tem. Enkrat sem zamenjal Pentium III procesor z AMD Athlon procesorjem torej tudi matične plošče in spomin. Moral sem le namestiti nove gonilnike za matično ploščo.
Če menjaš tudi mrežno kartico se mogoče pripravi tudi na ponovno aktivacijo Oken. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2005 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je že rekel Highlag. Odstrani gonilnike naprav, ki jih misliš zamenjati. Zamenjaj željene komponente in mamesti nove gonilnike. Pa bi moralo delati. Če pa kar zamenjaš komponente, brez predhodne odstranitve gonilnikov prejšnjih komponent, lahko imaš potem kar nekaj težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni