|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Si že srečal "problem", ko odklopiš vse fazne varovalke in ti preverjevalec napetosti (faznprifer) še vedno kaže kot, da so vse tri prisotne? Meni se to večkrat dogaja in takrat, če ni pri roki instrumenta se preizkusi še z roko. Vedeti le moram kako se dotakneš, da ob morebitni prisotnosti napetosti roka ne prime žice ampak jo krč povzročen od tokovnega udara odmakne. Se pravi z enim prstom ravno na žico, nikakor ne z dvema, kakor bi jo želel prijeti.
Res je, kljub zavedanju nevarnosti nekateri še vedno delamo neumnosti  |
Ha ha to se je meni enkrat zgodilo, v stanovanju v bloku sem prišel polagat in vezat nove kable v kopalnici. Izklopim FID stikalo, odstranim glavno varovalko, v stanovanju ničesar več ne dela, le v kopalnici mi kabel, kjer je bil prej priklopljen bojler, še vedno sveti "fazntrefer", pa sem si mislil, verjetno je indukcija in sem seveda žico prijel pri tem občutil rahlo tresenje, zato sem z drugo roko prijel za vodovodno cev, potem sem pa že malo bolje čutil, hi hi Pozneje sem ugotovil, da je prejšnja stranka kradla elektriko iz hodnika iz javne stopniščne razsvetljave za svoj bojler. Kabel skozi zid direktno v razvodnico na hodniku in to je to. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
robertos je napisal/a: |
...hi hi Pozneje sem ugotovil, da je prejšnja stranka kradla elektriko iz hodnika iz javne stopniščne razsvetljave za svoj bojler. Kabel skozi zid direktno v razvodnico na hodniku in to je to. |
Ja, v moji okolici je nekdo kradel kar iz NN daljnovoda, seveda so ga kaj hitro odkrili, ker so bile priključne "kljuke" zelo vidne. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:24 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
robertos je napisal/a: |
...hi hi Pozneje sem ugotovil, da je prejšnja stranka kradla elektriko iz hodnika iz javne stopniščne razsvetljave za svoj bojler. Kabel skozi zid direktno v razvodnico na hodniku in to je to. |
Ja, v moji okolici je nekdo kradel kar iz NN daljnovoda, seveda so ga kaj hitro odkrili, ker so bile priključne "kljuke" zelo vidne. |
moreš biti kar nor da si kaj takšnega privoščiš. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Avg 10, 2008 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sosed je imel, dokler je delal na elektru v vsakem prostoru termoakumolacijske peči, ko pa je odšel v pokoj se mu pa ta način ogrevanja čudežno ni več izplačal in je naredil centralno ogrevanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče malce hecno vprašanje, ampak kaj se pa dogaja s ptičem ko iz zemlje prileti na eno izmed žic? Tudi med njim preskoči tako velika iskra?
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni