www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Stroški popravila energetskega kabla
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 7:18 pm    Naslov sporočila:  Stroški popravila energetskega kabla Odgovori s citatom

Preko naše parcele gre 20 kV kabel, ki sem ga po naključju poškodoval Rolling Eyes . Mojstri iz Elektra so to popravili, zanima me pa, če kdo ve kako je s stroški popravila - ali bo Elektro poslal račun itd...?

TNX
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 7:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Stroški popravila energetskega kabla Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
.... ali bo Elektro poslal račun itd...?

Kje pa! Na pivo te bodo povabili. Itak jim je tisti dan bilo dolgčas, ker niso imeli kaj početi. Laughing

Sedaj pa mi razloži kako in s čim si "po naključju" poškodoval 20 kV energetski kabel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A se ti je kaj zgodilo?
._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malce je seveda odvisno tudi od v ZK vpisane služnosti za kabel, pa od označenosti samega kabla, tako da ni ravno nujno da bi moral plačat.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole temo bo še zanimivo prebrati Smile . Vsekakor poročaj kako se bodo stvari razpletale Razz .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno na trasi kabla je rasel veeeeelik grm, ki je imel štor premera cca 40 cm. Hotel sem ta štor vzeti ven in seveda pod njega zabil cev, da bi ga dvignil...počilo ni nič, samo čez pol ure sem šel v hišo in videl da ni štroma...potem je mama rekla da je tam "menda" kabel...
je tudi elektroman rekel da bi bil lahko oglje, jap... Shocked
Kako je s služnostjo je vprašanje..bi se moral nekje pozanimati...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega iz Mengša je pa čisto živčen zakaj ob lepem vremenu ni elektrike.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Hotel sem ta štor vzeti ven in seveda pod njega zabil cev
Hmmm... kako globoko pa si jo zabil ?

Ne verjamem ravno, da so energetski kabli 40 cm pod površjem.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si naredil stik na 20KV omrežju, bi se pa to že moralo malo poznati na tvoji cevi?
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 6:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, saj malce se pozna, samo presenetljivo malo.
Kabel naj bi bil po moje vsaj 80 globoko, ampak tale je bil kvečjemu tam okoli 60 nekje...očitno čas naredi svoje, ali pa se jim 30 let nazaj ni ljubilo preveč kopat...
pa saj gotovo veste, kako se odkopava velik štor---odkoplješ okoli njega tono zemlje, pa še ne gre ven, baraba Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 7:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ni bil položen trak z napisom elektro?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni bil trak, bila je neke sorte plastična strehica položena na kabel. To sem videl šele potem ko so odkopali. Menda zdaj dajejo neke sorte opeko gor Question ker sem slišal enega ko je rekel da če bi bil gor "cegu" se to ne bi zgodilo...
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To plastično strehico so dali, ko so napeljali tel.kabel.Za elektriko pa so položili trak v zemljo.Ker sem imel na moji zemlji drog.Želel sem da položijo v zemljo in podreti drog na stroške Elektro.Tako na moji zemlji nobenega zračni vod.Samo moram zapomniti kje je položen kabel(telefon,elektrika in vodovod.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je težava s temi kabli. Sam sem pretrgal enega za kabelski sistem in enega telefonskega. Kabelskega sem sam popravil in še zdaj deluje čisto normalno. Telefonskega na telegrafnicah pa so telekomovci. Sicer so hoteli zaračunati vendar, če prej javiš in poveš, da boš tam nekaj delal ti ga pridejo zastonj dati dol (prav tako elektro) in tudi potem zastonj popravijo, če ga poškoduješ.
Nazaj na vrh
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 11:10 am    Naslov sporočila: icon_mocker  Odgovori s citatom

A zato nisem imel doma elektrike.... ce je to bilo prejsni teden ko sem 4 ure hodil okoli po hisi s cajno svecko v roki ali pa vceraj ko jo je 4x ven vrglo (enkrat za eno uro)... verjetno si pa ti tudi kriv da vode vceraj nismo imeli... he he

placal bos ti popravilo (sem tudi jaz predrl en el kabel na parceli... lahko pa se pogajas z elektro ce nimajo vpisane sluznosti (zk izpisek c list)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni