|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Ned Nov 02, 2008 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grobi omet direktno prek sponk? Bravo
Elektroinstalacije niso trivialna zadeva, sploh če osnovni pojmi niso razčiščeni. _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Nov 02, 2008 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pa našel, da je to kratkostično zaščitno stikalo
(avtomatska varovalka in FID v enem)
Namesto vseh varovalk KZSjev vseeno nebi dajal. Bilo bi precej drago, pa še večja je verjetnost okvare. Potem moraš preverjati vsakega posebej, če se izklopi ob napaki. FID je pa samo eden in ga preveriš praktično v nekaj sekundah, ter ti lahko služi tudi kot glavno stikalo.
Citiram: |
Razsvetljava tudi nima kaj iskat na 16A varovalki |
Ni fora varovalk predvsem ščitenje napeljave? Tipična (60W) žarnica itak žre samo 0,3A, ter je niti 10A varovalka nebi preveč ščitila (ok, v primeru notranjega kratkega stika, ampak tam učinkuje tudi 16A). 10A varovalke so za žarnice verjetno zato, ker so se za njih dajali tanjši kabli.
Če mene vprašaš, je vsaka varianta dobra, vprašanje je samo, katera je izvajalcu bolj pri srcu (seveda brez zanemarjanja varnosti). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
faza220 Neznanec

Pridružen-a: Pet 31 Okt 2008 23:51 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Ned Nov 02, 2008 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Grobi omet direktno prek sponk? Bravo
Elektroinstalacije niso trivialna zadeva, sploh če osnovni pojmi niso razčiščeni. |
gumby ne razumem kaj hočeš z tem povedat???
Hvala za obrazložitev! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni