www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako postati aktiven član?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam.
995+1
refošk, glej številke zgoraj
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
refosk
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2003 20:45
Aktiv.: 0.26
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak dan se spoznavamo nekaj novega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

refosk je napisal/a:
Vsak dan se spoznavamo nekaj novega.

Glej kako ti skače aktivnost!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 5:23 pm    Naslov sporočila: icon_angry Re: Kako postati aktiven član? Odgovori s citatom

refosk je napisal/a:
Član sem od aprila 2003...
... in imaš komaj 24 objav.
Poglej naprimer mene. Na forum sem se registriral s popolnoma istim namenom, kot zdaj ti - samo za eno kodo za uC mi je šlo iz zbirke projektov! Pa me je v kratkem dobesedno "potegnilo noter" in če te nekaj res zanima boš brez problemom dobil objave. Jaz sem registriran od 8.3.2008 (to je 242 dni do danes) in imam 645 objav. Wink Sodeluj malo, glede na to, da si se prijavil na forum, te nekaj iz njega zanima, pa tudi če je samo datoteka, je povezana z neko temo na forumu. Malo se torej razpiši, ni vrag, da med takim razponom področij oziroma podforumov ne boš nekaj našel. Confused

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Glej kako ti skače aktivnost!

Meni pa trza živec
In ostalim adminom tudi.

Kot je bilo že napisano, nobena stvar ni zastonj. Nekdo je porabil par ur časa in mnogo znanja, da je narisal / kreiral tisto, kar ti želiš zastonj dol potegniti.
Avtorju lahko plačaš in dobiš željeno vsebino takoj.
Ali pa v zameno za njegov čas in trud prispevaš še sam nekaj svojega časa in truda v skupnost, ki si se ji prostovoljno pridružil.

P.S. Sploh poznaš podčrtane besede?

searider
Član
Član

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2008 23:12
Aktiv.: 0.33
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2009 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me zakaj je model izračuna aktivnosti takšen kot je? Nekdo ki se na novo prijavi naredi 3 objave v tistem mesecu ima aktivnost nad 1, če pa si se prijavil prej in si v istem mesecu imel enako ali še več objav pa je aktivnost precej manjša.

To se mi ne zdi OK, kajti ne zdi se mi smoterno, da bi nekdo zaradi daljše odsotnosti s foruma (enim je elektronika le hobij) bil kaznovan. Zato menim da bi se aktivnost morala meriti glede na število objav na mesec, ne pa na čas od kar si se registriral.

LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2009 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
To se mi ne zdi OK, kajti ne zdi se mi smoterno, da bi nekdo zaradi daljše odsotnosti s foruma (enim je elektronika le hobij) bil kaznovan. Zato menim da bi se aktivnost morala meriti glede na število objav na mesec, ne pa na čas od kar si se registriral.

Točno aktivnost se računa glede na število objav na mesec. Torej vsak mesec najmanj ena objava. (za letno aktivnost je to 12 sporočil)

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2009 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

searider je napisal/a:
Zanima me zakaj je model izračuna aktivnosti takšen kot je? Nekdo ki se na novo prijavi naredi 3 objave v tistem mesecu ima aktivnost nad 1, če pa si se prijavil prej in si v istem mesecu imel enako ali še več objav pa je aktivnost precej manjša.

Po nekaj mesecih postane to nepomembno; in kot je o stvareh na dolgi rok dejal J. M. Keynes: "Na dolgi rok ... smo vsi mrtvi".

Ne se sekirat Wink

trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mani se ta omejitev z aktivnostjo ne zdi dobra. Tisti, ki samo bere ne povzroča nobene škode tistim, ki so tukaj kaj objavili, tako da ne vidim nobenega razloga da bi moral kaj vračat s svojimi prispevki. Ponavadi imajo s tem itak probleme novinci, ki recimo da "manj znajo" in tako ne morejo veliko odgovarjat, potem pa pridobivajo svojo aktivnost v temah z vici, kar pa ni ravno velik prispevek.

Zakaj bi nekomu nekaj omejil ki ga samo slučajno nekaj zanima, in se ne ukvarja z elektroniko. Kdo ima kaj od tega, nihče, samo on ni mogel zvedet kar ga zanima...

Mnenje pač...

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar lastnika strežnika oziroma plačnika serverjeve pipice v svet, IMHO.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
valdo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jul 2005 7:58
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo !

Sem na nekaj forumih, na tistih kjer obvladam tematiko odgovarjam ko sem v tisto preprican in tisto zaneslivo vem, tu sem se prijavil ??? ne vem moral bi pogledati, se mi zdi eno 3 leti nazaj in me je precej odvornil:
VOJASKI NADZOR
se mi zdi, da so takrat pogoji se bili bolj ostri, ...
Ne podpiram tega, ampak tak kot je napisal tisti nad mano, je to pac stvar tistih ki zadevo vodijo ...
To tudi ne vodi do kvalitet (stevilo prispevkov) amak kvanititete.

Lp,V

P.S. Bolj se me moti to da te obicajno naderjo, ce vprasas kako osnovno stvar, mislim kako pa tega ne ves, ti bedak, bezi od tod Sad)
zato imam toliko prispevkov
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

valdo je napisal/a:
Zdravo !

Sem na nekaj forumih, na tistih kjer obvladam tematiko odgovarjam ko sem v tisto preprican in tisto zaneslivo vem, tu sem se prijavil ??? ne vem moral bi pogledati, se mi zdi eno 3 leti nazaj in me je precej odvornil:
VOJASKI NADZOR
se mi zdi, da so takrat pogoji se bili bolj ostri, ...
Ne podpiram tega, ampak tak kot je napisal tisti nad mano, je to pac stvar tistih ki zadevo vodijo ...
To tudi ne vodi do kvalitet (stevilo prispevkov) amak kvanititete.

Lp,V

P.S. Bolj se me moti to da te obicajno naderjo, ce vprasas kako osnovno stvar, mislim kako pa tega ne ves, ti bedak, bezi od tod Sad)
zato imam toliko prispevkov

Valdo in podobni - forum ni komercialnega značaja ter NE TEMELJI na pridobivanju članstva. Nihče te ne SILI k sodelovanju. Če se s pravili ne strinjaš, ti ni potrebno hoditi na forum. Še več, mogoče si narediš svoj forum. Z veselem bom enakomisleče napotil tja.

PS

Citiram:

Običajno preberem večino sporočil - ne spomnim se, da bi šlo kje za kako žaljenje oz. kaj podobnega. Prosim pokaži to sporočilo.

Zanimivo je, da imajo vedno neke pripombe ravno tisti, ki za forum oz. člane niso naredili popolnoma nič.

valdo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jul 2005 7:58
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:

Zanimivo je, da imajo vedno neke pripombe ravno tisti, ki za forum oz. člane niso naredili popolnoma nič.

Ne bom se prerekal, to najbolj sovrazim,
vejetno pa nekje tici vzrok da je tako ali so taki LENAKI ali pa nevedni (beri BEDAKI)

Predlagal bi se, da so vsi forumi "zaprtega " tipa pa bi videl kako bi takrat piskali.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo ne se sekirati zaradi provokacij, se ne splača.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 12:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

valdo, v vsem tem času imaš štiri poste na forumu. Od tega dva v tej temi, enega v temi useb ključek, kjer sprašuješ kako rešiti problem, torej iščeš pomoč. In enega v temi kaj trenutno počnete, kjer si se potoži:
Citiram:
Ravnokar (slabi 2uri) sem prebral teh 40 strani da vidim kaj se dogaja drugje in v drugih glavah. Vidim da je to se edina tema kjer lahko kot NEelektronik kaj napisem da me ne bojo popluvali in skregali.
Pri tem pa pozabil na kar tri vejice.

Jaz vsak dan porabim kake dve ure zato, da preberem vse kar zapišete in naredim popravke, potrebna brisanja, urejanja tem, .... In to počnem vsak dan, vse leto. Izjema je par dni, ko mi internet ni dosegljiv.
Ti pa po štirih postih ugotoviš, da je moje delo nepotrebno.... nekaj tu ne bo štimalo...

Od vseh teh tvojih štirih postov ni imel prav nihče nobene koristi. Pravilo kot tako je postavljeno zato, da bi od izkušenj drugih lahko uporabniki imeli kako korist. Povsem preprosto, mar ne?
Torej dajem ti nasvet, da poveš kaj vse si že naredil na področju tvojega CNC frezalnega hoby stroja. Nekomu bo prav gotovo dobrodošlo.

V življenju je vedno tako, da moraš nekaj dati, če hočeš nekaj dobiti.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni