|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MEK Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 16:58 Prispevkov: 84 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 9:27 pm Naslov sporočila: Avtoradio + CD changer + Audio IN |
|
|
Zdravo!
Imam starega Pioneer KEH-8400. In ker mi je še vedno všeč in lepo dela, bi ga rad nadgradil.
Vse dele kasetarja sem kar odstranil iz radia, tako da ni navlake . CD-changer predvaja samo CD, MP3 pa ne. Ker je to malo nadležno, sem se odloču da naredim na radiu AUDIO IN, ker ga le ta nima.
Radio ima v meniju možnost vklopa AUX, vendar mi ni jasno kaj bi to bilo, ker ima zadaj le konektor za CD-changer, nobenega drugega vhoda. Verjetno pride kak vmesnik na isti konektor, tako da je oboje na istem.
Torej:
Najprej sem prakticiral s priklopom AUDIO IN na magnetno glavo kasetofona, vendar je bilo prisotnega precej šuma, tako da mi zadeva ni bila preveč všeč. Poleg tega je blo treba premostit nekatere "spretne fitne" Pioneerja , ki preverjajo ali je kaseta vstavljena ali ne, ali je trak strgan, itd itd.... sicer se samodejno izklopi.
Potem pa sem na spletu našel drugo rešitev. Priklop AUIDO IN preko konektorja za CD-changer.
http://stereophonik.com/gutterslide/IP-BUS_Hack/
Stvar zelo lepo deluje, ampak jaz bi imel rad priključen tudi CD-changer. Povezave na konektor sem naredil znotraj radia, tako da sem lahko priklopil tudi changer, vendar ko ga priklopim se pojavijo motnje. V zvočnikih se sliši zvok motorja (brni), sliši se vsak porabnik v avtomobilu (ventilacija, stikalo za stop luči ...), poleg vsega pa se sliši tudi delovanje changerja samega (preklapljanje med komadi, vrtenje CDja...)
Ko konektor od changerja odklopim, vse neprijetnosti izginejo in vse je OK.
Torej, kje bi lahko bil problem? Ima mogoče kdo kako idejo?
PS:
V meniju sem vklopil opcijo AUX, tako da mi radio za Source poleg FM, CD-changer, ponudi tudi AUX. Na AUX se sliši moj priklopljeni AUDIO IN, ki je priklopljen na konektor od changerja.
_________________ lp, MEK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MEK Član

|
Objavljeno: Ned Dec 14, 2008 2:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj res ni nobenga strokovnjaka, ki bi vedu kako rešit to težavo?
Ali pa vsaj kako galvansko ločit AUDIO IN signal od CD Changerja, ker gresta skupaj na isti konektor, kar je očitno problem.
Aja... mogoče še to... iz Changerja prideta masi za levi in desni signal ločeno do radia, medtem ko na AUDIO IN je masa skupna (naprej gre 3.5mm jack, ki ima skupno maso). Torej sem Changerju vezal izhodni masi za levi in desni signal skupaj.... kar ga očitno moti.
Verjetno je to to... ne vem. Vsaj kaka ideja bi bila dobrodošla, ali pa komentar...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Dec 14, 2008 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti motnje sprejema tudi, ko nimaš nič priklopljenega na ta tvoj dodatni kabel?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MEK Član

|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ni razlike. Ta dodatni kabel, ki sem ga dodal je navaden kabel za slušalke, ki ima na koncu 3.5mm jack za priklop na zunanji vir.
Ne glede na to ali je nanj (beri: na dodan kabel) kaj priklopljeno ali ne, se pri poslušanju CDjev preko Changerja slišijo motnje.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
imam podoben problem. Imam avtoradio blaupunkt frankfurt rcm 82, ki ima vhod za cd-changer (changerja nimam, bi pa uporabil za priklop mp3 player-ja). Zadaj na radiu je tak priklop kot na sliki.
Zraven avtoradia je bil tudi konektror (čisto na vrhu zgornje slike, 10-pinski priklop v AR), na drugi strani kabla pa nek 8-pinski DIN konektor, podoben je na sliki spodaj.
Zanima me, če je možno pripeljati signal do avtoradia in na avtoradiu nekje nastaviti source od koder bi se predvajala muzika. Ta source sicer lahko nastavim za kaseto, če je notri, za ostale stvari pa ne, iz tega sklepam, da je najmanj 1 pin tukaj "remote", s katerim changer sporoči, da je priklopljen.
Našel sem tudi tale kabel , ki bi mi prišel prav pri priklopu, prav takega namreč potrebujem, vendar mislim, da bom potreboval še neko napetost za "remote vklop".
Kaj pravite? Sem gre za pravo ali napačno razmišljanje?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MEK Član

|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 2:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ima radio analogen vhodni signal na konektorju, potem se sigurno da, samo pravepine moraš poiskat. Mislim pa da imajo nekateri radii (novejši) digitalen prenos iz changerja. Tam pa potem tako ne gre.
Pravtkako pa, kot praviš mora bit tudi source signal...
... če pa maš možnost vklopa AUX v meniju (tako kot jaz), potem pa tudi tega ne rabiš iskat.
_________________ lp, MEK
Nazadnje urejal/a MEK Tor Dec 16, 2008 4:07 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MEK Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MEK Član

|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 3:40 am Naslov sporočila: |
|
|
No zdaj pa sem našel še shemo vezja za zgoraj omenjen modul.
Pa bi lepo prosil da nekdo, ki se bolje spozna, pregleda shemo. Rad bi jo karseda poenostavil, ne rabim MUTE dela....
Shema:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.07 MB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni