|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2005 12:06 pm Naslov sporočila: KENWOD KRC-378RY |
|
|
Zivjo.
Kolega me je prosil naj pogledam kaj ne narobe z njegovim avtoradijem in sedaj bi rabil vaso pomoc.
Avtoradijo se normalno prizge ,kaze frekvence....Na zalost pa iz njega ne pride niti en sam ton.(ko mu priklopim zvocnike se slisi pok v njih)
Prvo na kaj sem pomislil je bil izhodni ojacevalec in ko sem radijo prijen na tocki kjer je montiran sem opazil da je tam vse vroce(res vroce).Zato sem radio odprl in pogledal kateri ojac. je notri.Ojac. ima oznako TDA 7384.
Sedaj me pa zanima ali je po vasem mnenju kriv samo ta ojac. ali se kaj druga?Kaksna je cena tega ojac.?(naj bi bilo cim majn)Kje ga lahko dobim?
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2005 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj zagotovo je "odletel" izhodni čip. Dobiš ga v HTE po ceni 2.619,00 SIT. Preden ga ponovno priključiš preveri instalacijo za zvočnike ter same zvočnike. Izhod iz čipa je namreč direktno spojen na zvočnike. Morebiten kratek stik na izhodu ga lahko skuri. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2005 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Silvo.
Avtoradijo bom tako testiral v mojem avtu in tu je garantirano vse o.k. z instalacijo.
Bom porocal ce bo spet delal.
Hvala se enkrat.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2005 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
No mogoče bolj za zanimivost. Imam avtoradio CD player, ki ga je vsake toliko časa potrebno resetirati. Drugače Radio del ne odda glasu. CD del dela normalno, le če preklopim na sprejem radijskih valov utihne. Vse ostalo deluje. Pritisk na tipko reset ga obudi v življenje.
Seveda takrat pozabi vse nastavitve
 _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2005 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo.
Reset ni pomagal nic.Hvala vseeno za info.Je pa avtoradijo ozivel z novim ojac.
Tako da sedaj dela cisto ok.
Hvala silvo za pomoc in nasvet.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni