|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 12:14 am Naslov sporočila: Kupujem polnilec - že dalj časa ... |
|
|
Že dalj časa kupujem polnilec za Ni-Cd Ni-Mh baterije.
Gledal sem tako Delko, Conrad, Gp, ...
Želja je, da polni in nadzira vsak razdelek posebej, da ima "inteligenco", da je narejen v napredni tehnologiji (npr SMD in ne na roko spajkan kitajc), ...
Dodatna zahteva je več polnilnih razdelkov: PMR je naprimer na 3 baterije (x 2), remote controler za železnico jih ima 6, ...
Kupil sem že dva Gp-ja, enega zase enega za fotra, sedaj bi pa rad enega "tapravega" .
Kakšen predlog?
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 1:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Preizkusil sem jih kar nekaj. In od vseh mi je najbolj izpolnil želje kakršne imaš tudi ti ravno Voltcraftov IPC-1 za celice AA in AAA. Pa ne zato ker tam delam, ampak zato, ker ima najbolj konkreten in dober nadzor nad vsako celico posebej. Lahko določiš polnilni tok, vidiš volte na 1/100V točno, ima dischgarge in refresh funkcijo, povzetek mAh, ki jih je sprejela vsaka celica, meri njihovo temp. med polnjenjem, ipd.
Obstajata pa dve varijanti. Ena osnovna pol cenejša s polnilnim tokom do 700mAh, in druga do 1000nAh z bogatim priborom ... uporaba na 12VDC, adapterji za C in D velikost, ipd.
Edina zamera je to, da noče polnit celic, ki so izpraznjene pod 0,7V. V takih slučajih celico priključim za nekaj sekund na usmernik 12V z limitiranim tokom na 0,3A in jo tako dovolj obudim, da IPC potem naredi ostalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, da mi je ta polnilec padel v oči.
Edino cena se mi je zdela pretirana da bi ga kupil in mi potem nebi ustrezal.
Edino kar mu manjka je več polnilnih celic. Včasih bi polnil 6 ali več baterij ...
Kje ga lahko dobim pri nas najceneje?
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
valdo Član

Pridružen-a: Pet 29 Jul 2005 7:58 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
No kaj je sedasj si nabavil polnilec ali ...
Sporoci tvoje izkusnje.
Lp,V |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
su37 Neznanec

Pridružen-a: Sob 21 Feb 2009 13:21 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se čist strinjam glede IPC-1. Tudi jaz ga imam, z njim sem zelo zadovoljen, življenska doba baterij je s tem polnilcem optimalna, edina negativna točka je to kar je že bilo omenjeno glede popolne izpraznjenosti ampak to se zgodi v 5% primerov. Tako da tudi jaz vsakemu priporočam IPC-1. Pa še to, baterije ki sem jih imel že v smeteh v času ko sem ta polnilec kupil sedaj uporabljam že kakšno dobro leto, prej v klasičnem polnilcu niso bile več uporabne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni