|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Merkach Neznanec

Pridružen-a: Pet 28 Nov 2008 0:43 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Lj- koroska
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 2:49 pm Naslov sporočila: Branje podatkov ABS in Airbag računalnika |
|
|
Pozdravljeni !
Zanima me kako berete podatke iz avtomobilskih računalnikov , pa naj bodo to ABS , Airbag ali navadni računalniki...indentifikacije napak , programska in hardverska oprema itd.
Katerakoli informacija bo dobrodošla. _________________ Lp , Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mehaniki mu pravijo tester. ponavadi pc, z ustreznim hardverom in softverom.
Kdor ne vpraša ne dobi odgovora, zato bodi bolj specifičen. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jure,
Nekaj sem našel, ::klik:: , ::klik::, ::klik:: nevem poskusi raziskovati še naprej od teh strani sam sem si jih prevedel z google translaterjem, malo mi je jasno, upam da nisem preveč zgrešil temo. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Veliko jih uporablja Vag Com skupaj z vmesnikom ..klik.. . Vendar je ta, če se ne motim namenjen le za vozila VW, Audi, Škoda... Naj me kdo popravi, če se motim. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale je univerzalni - naročiš ga preko eBay. Jaz sem jih kar nekaj naročil za kolege, ki so avtomehaniki, pa pravijo da je OK. Če pa potrebuješ kaj bolj specifičnega moraš pa uporabiti kakšen tester za PC. Imenuje se OBD tester - On Board Diagnostic. Sedaj se uporablja OBD 2 s CAN podporo, ki naj bi bil standard pri novejših avtomobilih.
http://www.alpha-bid.com/product68.html
Istega dobiš tudi v Nemčiji samo je bil pred enim letom dražji kljub dajatvam, ki jih moraš plačati za uvoz iz ZDA. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merkach Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok , vidim da nisem bil dovolj natancen.
Torej , branje podatkov iz racunalnikov ki so na mizi , ne v avtu. torej , OBD , VAG in ostalo odpade.
Podatke naj bi se bralo in pisalo. / napake in podobno /
Programska oprema , hardwear ? _________________ Lp , Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj bi pa rad prebral - zapise v Flashu. Ali je računalnik priključen na napajanje,.....??? _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merkach Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napajanje se mu prikljuci , prikljuci se mu tudi zicka po kateri potuje signal , potem se pa z nekim programom zadevo prebere in analizira. Ja , mislim da je flash. _________________ Lp , Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni