www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Plinski spajkalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Yaz sem za AYOUE dal 85 EUR. To je potem najboljši price preformance in ne potrebuješ plina.
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh, mislim, da bi bil tale kar dovolj zame... Kaj menite? Lahko Iztok pove kaj več, kako je z njim.

Kompaktna multifunkcijska naprava za spajkanje in za krčenje s Piezo vžigom. Idealna za krčenje krčnih cevi ali nastavkov. Infrardeči grelni žarek do 650 stopinj C brez odprtega ognja. Za spajkanje preprosto snamete šobo za plin - z odprtim ognjem doseže temperaturo do 1.300 ° C. Odporen proti vodi in vetru - primeren za notranjo in zunanjo uporabo. Polnilna patrona za gorivo z maksimalnim časom delovanja vsake polnitve ca. 20 minut. Za delovanje potrebujete običajen plin za vžigalnike. Dobava brez plina.

Offtopic: Pri kolikih stopinjah se topi navadna spajka s fluxom?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Program_er:

Orodja, katera gledaš niso primerna za resno delo elektronika - spajkanje in odspajkovanje elektronskih komponent. Prej so podobna orodjem za splošno uoporabo, za modelarje in podobno. Dober spajkalnik, tudi plinski , morajo imeti kontrolirano toploto, da ne poškoduješ komponent in vezje. Priporočam ti, da ne škrtariš par 10eur, orodje se kupuje za daljši rok ter se ga zato kupi dobrega. Poglej Weller, ERsa, Portasol

Nazadnje urejal/a rudiP Sob Jan 10, 2009 1:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, pa res. Sem pozabil, nastvitev ognja/temperature pa mora imeti! Bom pogledal, napišem ko se odločim za kakega.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem v pordenonu kupil low cost plinski spajkalnik za 15€. Zaenkrat sem zadovoljen z njim, je pa tudi res da sem ga samo testiral. Resneje ga mislim uporabljati poleti na terenu, da ne bom povsod odvisen od elektricnega prikljucka. Z njim imam namen spajkati predvsen zice in ne elektronike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70793.96

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tistem posnetku dela z vročim zrakom?
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Na tistem posnetku dela z vročim zrakom?

Točno... d'oh! Brick wall Jaz budalo...

borisz je napisal/a:
Z ognjem, bi rad spajkal SMD komponente?
Malo pomisli na oksidacijo spajke, gorenje fluksa in podobne procese.

Hmmm... zato mi je to všeč: "...Infrardeči grelni žarek do 650 stopinj C brez odprtega ognja."

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z ognjem se da lepo 'zaliti' SMD elemente, vendar pa kljub temu, da si pazljiv hitro kaj zazges.
Oksidacija je se najmanjsi problem, saj v samem plamenu ni ravno veliko kisika, sicer pa ne grejes s samim plamenom ampak z pregreto paro.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Eh, mislim, da bi bil tale kar dovolj zame... Kaj menite? Lahko Iztok pove kaj več, kako je z njim ...

Kot so ti že napisali fantje ... plamen ni za SMDje!

Jaz takšnega uporabljam samo za samokrčne bužirke ali pa za spajkanje aluminija, kje je potrebno veliko temperature v kratkem času.

Za spajkanje na terenu pa uporabljam tisto kar sem opisal v drugem postu prejšnje strani.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej bi jaz za to, kar jaz hočem s tem delat, prej potreboval postajo na vroč zrak in ne plinskega spajkalnika ali gorilnika.
R35c470r
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 16:40
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odločam se za nakup plinskega spajkalnika, na internetu sem gledal razne vrste, tudi tukaj sem si članke prebral ampak še vedno nism povsem na jasnem kaj naj kupim.
Spajkalnik nameravam uporabljati za modelarske namene - imam sicer električni spajkalnik - in vsekakor mora poleg spajkanja omogočati tudi segrevanje.

Gledal sem predvsem:
http://shop.conrad.si/websale7/10-delni-komplet-plinskega-spajkalnika%2fgorilnika-PT-509.htm?Ctx={ver%2f7%2fver}{st%2f3eb%2fst}{cmd%2f0%2fcmd}{m%2fwebsale%2fm}{s%2fconrad-slowenien%2fs}{l%2f01-aa%2fl}{mi%2fSHOP_AREA_17585_1508091%2fmi}{pi%2f588226%2fpi}{po%2f1%2fpo}{sf%2f%3Cs1%3Eplinski%20spajkalnik%3C%2fs1%3E%2fsf}{fc%2fx%2ffc}{p1%2f5587ff8dc070830809ddfe61bf08b001%2fp1}{md5%2f4a44115a24e4ca773fa3a39b41663f88%2fmd5}

http://shop.conrad.si/websale7/ERSA-Independent-75-%22Basic-Set%22.htm?Ctx={ver%2f7%2fver}{st%2f3eb%2fst}{cmd%2f0%2fcmd}{m%2fwebsale%2fm}{s%2fconrad-slowenien%2fs}{l%2f01-aa%2fl}{mi%2fSHOP_AREA_17585_1508091%2fmi}{pi%2f588313%2fpi}{po%2f1%2fpo}{sf%2f%3Cs1%3Eplinski%20spajkalnik%3C%2fs1%3E%2fsf}{p1%2f5587ff8dc070830809ddfe61bf08b001%2fp1}{md5%2f619e88ac9ba87177d3a305f5f7dda52d%2fmd5}

in
http://www.lovecnacene.si/nerazvrsceno-dom-in-vrt-plinski-spajkalnik-portasol-propiezo/m/576745/
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred mnogimi leti sem kupil en malo cenejši wellerjev plinski. Crknil po malo uporabe.
Pred par leti sem v ICju našel en moder spajkalnik za okrog 2 jurja. Dela ko šus. Enakega sem našel tudi na sejmu v Podenone - po spominu za 10€ - tako za rezervo.
Ima 3 opcije - s konico ali vroč zrak (izpuh) brez konice ali samo plamen.

Predlagam da kupiš enega ne preveč poceni in ga imaš za nekaj časa.

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam spodnjega dela se z njim zelo lepo , je tudi dovolj močan , po dveh letih uporabe mi malo nagaja piezo vžig - naredi iskro vendar ne vžge ( ni zraka? )
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S plinskim spajkalnikom ERSA ali PORTASOL ne boš zgrešil. Jaz ga imam že 15 let v terenskem kovčku (revež je že ves obtolčen od ostalega orodja in vžig je še na "faracajh kamenček") pa mi še vedno deluje brezhibno. Službeno sem pred leti dobil najdražjega WELLERja, ki pa mi je že od začetka nagajal na vse možne načine in sem ga čez par mesecev mrtvohladno podaril prvemu, ki je prišel mimo ...

Kateregakoli boš vzel ... uporabljaj VEDNO le kvaliteten plin (Ronson, ipd.). Če boš not napolnil kakšen cenen INA plin se lahko od kateregakoli kar takoj posloviš Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni