|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bonaparte Član

Pridružen-a: Pon 19 Jan 2009 9:45 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.47 Kraj: Nova gorica
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 10:01 am Naslov sporočila: Škoda Felicia 1.3-osvetlitev stikal za gretje |
|
|
Dober dan!
Med vožnjo po temi s Škodo Felicio me zelo moti, ker so stikala za vklop gretja neosvetljena. Očitno so pregorele žarnice. Rad bi jih sam zamenjal- ne vem pa kako priti do njih? Je možno sneti vsako stikalo posebej-so žarnice v stikalu? Če da, kako se sname posamezno stikalo? Se stikalo preprosto potegne k sebi? To sem že probal pa ne gre dol...
Ali je potrebno sneti armaturno ploščo? Če da-kako? Probal sem z izvijačem, pa sem samo poškodoval mehko plastiko okrog plošče. Delno je plošča šla ven, ne pa v celoti...
Hvala za odgovore!
_________________ Za vsako popravilo nima smisla vozit vozila na servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Pogooglaj za service manual. Tam je vse lepo napisan in narisano.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevem točno katere stikala misliš,toda skoraj vsi deli imajo v felici skrite vijake,pod kakšnimi pokrovčki.stikala pa imajo žarnice v notranjosti. Vsaj tako je bilo v moji (letnik 95)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bonaparte Član

Pridružen-a: Pon 19 Jan 2009 9:45 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.47 Kraj: Nova gorica
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 8:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Živio.
Iskal sem po googlu (http://rapidlibrary.com/index.php?q=skoda+felicia+manual), vendar si bom moral zrihtati plačilno kartico, da bom lahko navodila pobral dol-download je namreč plačljiv.
Za lažjo predstavo, prilagam še fotografijo za katera tri stikala(upam, da je izraz stikalo pravilen) se gre. Mislim na tri stikala v višini ležišča za ključ za zagon avta.Med nočno vožnjo so povsem nevidna...Na stikalih tudi nisem opazil vijakov...
Lep pozdrav!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
442.85 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ Za vsako popravilo nima smisla vozit vozila na servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej odstrani pepelnik in poglej kako je narejeno spodaj/zadaj. Če se ne motim je osvetlitev narejeno z eno žarnico preko svetlobnega kanala, tako da je vse v temi če žarnica pregori.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
dve žarnici so tam spodaj.Če se ne motim (je že dolgo kar [slovenščina je zame španska vas] jaz to delal) moras najprej izvlečt dol te tri gumbe s katerimi reguliras ,potem pa plastiko za njimi. tako prides do žarnic. Mogu bi pa preverit. mogoče bom zvečer po službi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti gumbi gredo dol - resda težko, ampak jih lahko potegneš k sebi. Potem se ti bo odprlo.
Ko sem še mel Felicio, mi je zamenjava teh žarnic in žarnic v armaturki (s čiščenjem) vzela cca. 4 ure.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2009 8:36 am Naslov sporočila: |
|
|
gumbe boš najlažje snel dol s kleščami (kombinirkami) in cunjo. cunjo daš med gumb in klešče, da ga ne opraskaš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni