www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezkrtačni motor
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 6:47 pm    Naslov sporočila:  Brezkrtačni motor Odgovori s citatom

Zanima me kje bi dobil DC brezkrtačni motor moči od 250W do 500W? Gledal sem že povsod vendar sem našel le modelarske "motorčke". Jaz pa bi ga potreboval za velik navor zato bi bilo zelo priporočljivo da bi bila osovina debeline nad 15mm.

Potreboval bi 4 take motorje zato bi rad kar se da ugodno ceno.

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nanotec ima nekaj BLDCjev zate primernih moči + imajo tudi cenik: http://de.nanotec.com/bldc_motoren.html
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imajo kar drage. Na ebayu sem našel navaden krtačni motor 300W za 40€ ampak jaz pa želim brez krtačk.
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DC brushless ni samo motor ampak je zraven še vsa kontrolna elektronika. Zato pričakuj kar precej višjo ceno od krtačnih DC motorjev.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BLDC motor brez komutatorja je kot riba brez vode.

V firmi se profesionalno ukvarjamo s takšnimi motorji. Povej želene napetosti, obrate in dimenzije. Mogoče ti lahko kako pomagam.
Drugače pa je normalno, da so cene višje od kolektorskih motorev, saj se običajno vrtijo veliko hitreje, imajo večjo življensko dobo, dosegajo izkoristke tudi do 90 %, predvsem pa ni umazanije od ščetk.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 12:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Išči tudi pod kakšnimi servo motorji.
Nazaj na vrh
Jernej_
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42
Aktiv.: 0.71

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

L.! Predvidevam, da motor potrebuješ za kakšno industrijsko aplikacijo, da ga utegneš krmiliti s pomočjo krmilja (PLC). Ker je menda v Evropi kar 80 % krmilij Siemensovih, išči v tej smeri. Prav lepo se da uporabiti običajne asinhronske motorje. No, morda so ti (navajam po spominu), ki se dejansko uporabljajo, le konstruirani za to vrstne aplikacije (predvsem za širše frekvenčno območje). Sam sem pred časom uporabil ABB-motorje. Pri izbiri lahko veliko pomaga zastopnik. Je pa gotovo še za nekaj dni dela s programsko opremo (posebno, če bo to prva taka naloga). Pozdrav! J.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No si že sam ugotovil :EBay

če pa nabaviš takega ti lahko preskrbim nemagnetn rotor da lahko pripraviš os

EPS Servomotor für Corsa A, B und C / Tigra (300W-350W)

c528_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.12 KB
 Pogledana:  14 krat

c528_1.jpg

LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja sem še malo gledal vendar se mi vse zdi preveč okorno. Ker bi rad da bi bila zadeva čim lažja majhna in pa poceni je to skoraj nemogoče najti. Kakšni pa so tile servomotorji? Na kakšen način se regulirajo obrati?
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tvojim gornjim zahtevam ustrezajo modelarski brezkrtačni motorji (in krmilja) kitajskega izvora.

LP

LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vem samo so preslabotni za tako delovanje. Prevelik navor bi z osovine ustvaril presto Smile . Sem že razmišljal da bi kupil 400W motor ki ima osovino debelo 12mm vendar ne vem ali bi to zdržalo. Se je kdo mogoče že ukvarjal s temi motorji in ali je ta moč samo moč motorja ali motor res lahko vzdrži take pogoje?
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gornji elektromotor je servo za volan in je zelo močen mi v Idriji delamo rotorje , Iskra avtoelektrika pa ostalo in namagneti rotor tik preden ga vstavijo v rotor. Os je debela cca 10 mm in na koncu je nastavek za zobnik.
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 22, 2009 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa kaj pride zgornji servo, cena/moč/navor ?
Nazaj na vrh
Twenty Zero One
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 23:02
Aktiv.: 0.13
Kraj: SEVNICA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 08, 2009 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem prejšnji teden s prijateljem naročil modelarski brushless iz kitajske. Ima cca. 450W. Naročil sem se regulator,ki lahko potegne do 80A.
Cene so smešne.

Imajo celo motorje do 3,5kW.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6530&Product_Name=Turnigy_B36-50-04_3300kv_Inrunner
Hobbycity
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivi so mi tile, čeprav so iz kitajske. Me zanima če bi bili uporabni za samogradnjo takšnih škarij Think

http://www.felco.com/felco/pages/product.page?name=FELCO%20810
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni