|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
no_name Neznanec

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 20:44 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Lesce
|
Objavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:10 pm Naslov sporočila: Indukcijska tuljava - sprememba jedra |
|
|
Pozdravljeni,
mene samo zanima če zadeva bo špilala.
Problem je sledeči:
Pri motorju z not. zgorevanjem ima glavna gred luknjice, zraven pa indukcijsko tuljavo, ki nato z luknjic odčitava impulze za gornjo mrtvo točko; ko pride luknjica mimo tuljave se spremeni fluks skozi tuljavo in CDI to prebere.
Ker imam v mislih neko manjšo predelavo me zanima če bo zadeva še vedno špilala, če recimo tuljavo odmaknem od gredi za 40mm in vmes vtaknem neko jekleno zadevo, takšnega premera kakor je jedro tuljave.
Upam, da je na slikci dost jasno, kaj bi rad.
Ali bo vrednost impulza drugačna?
Ali se lahko zgodi, da zaradi tega pride do poškodb CDI enote?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
36.4 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Mar 03, 2009 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje je (če se motim me popravite), da to ne bo v redu rešitev.
Prvič jedro bo iz dveh kosov in bodo na stiku med njima nastajale izgube, in drugič, če materiala magnetno ne bosta enaka, se magnetne silnice lahko zaključijo že pred ploščo. Eno in drugo pa pomeni, da senzor sprememb ne bo več zaznal.
Tudi v primeru, če jedro menjaš in bo iz enega kosa in magnetno primerno, se lahko zgodi, da bo senzor premalo občutljiv - preveč odmaknjena tuljava.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Mar 03, 2009 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo verjetno ne bo šlo. Tuljava bo predaleč - magnetni sklop bo zelo šibek. Če bi podaljšal za 1 cm, bi mogoče še šlo, 4cm pa je preveč.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni