www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Komentarji in predlogi o reviji. Nr.1
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Revija www.elektronik.si
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.25
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Silvo za hiter odgovor. Razumem kaj si mislil! Ok, nadaljuj svoje delo, vendar tukaj nekaj manjka, to kar sem zapisal.... prvi koraki... bo kdo drug prevzel, prostovoljci VABLJENI! In ne samo ploskanja, .. Saj bi sam kaj napisal o ST 62.. ampak, .............. se ni prijelo, ......... je že 10 let nazaj, ...ali pa več, ..

Vendar revija si zasluži rubriko Prvi koraki, DEFENITIVNO, na vseh področjih!
Vem, da revija ni izobraževalna ustanova,, vendar kar ne dobiš v šoli lahko dobiš nekje drugje, če je dobro obrazloženo z demostracijo.

In še nekaj: Vsi projekti in načrti so last avtorjev in brez pisnega pooblastila se jih ne sme reproducirat ali izdelovat za industrijske potrebe. Za vse objave je dovoljena izdelava za lastne potrbe. ( Spremeni če kaj ne valja! )

pero

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preletel na hitro, zgleda vzpodbudno, upam da bo še naprej tak zanos.

Se pa moram strinjati z Glitchem: toliko težite o pravilni slovenščini na forumu potem pa v pilot izdaji revije zadevo precej ignorirate.

Pa še nekaj:
Citiram:
Prikazovalnik je osnovna naprava za komunikacijo med človekom in strojem. Poznamo
več vrst prikazovalnikov.

Malo nerodno napisano in lahko koga zmede. Prikazovalnik je sredstvo za komunikacijo med strojem in človekom, ne obratno. Za komunikacijo stroj-človek imamo tipke in podobne vhodne enote.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi moje pohvale za novo revijo. Applause

Lp M.

powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bozo je napisal/a:
Mare je vzel za vzorec slikanja ploščico od testerja tranzistorjev, če prav sklepam.
Božo

Pravilno sklepas. Smile Med drugim je slikano vezje od testerja tranzistorjev iz EP.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Malo nerodno napisano in lahko koga zmede. Prikazovalnik je sredstvo za komunikacijo med strojem in človekom, ne obratno. Za komunikacijo stroj-človek imamo tipke in podobne vhodne enote.

Malo nerodno napisano in lahko koga zmede. "Prikazovalnik je sredstvo za komunikacijo med strojem in človekom, ne obratno." je stavek, ki daje vedeti, da je "Za komunikacijo stroj-človek imamo tipke in podobne vhodne enote." napačen.

Ki se kozica loncu smeje, pa sta oba črna od saj. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ups ja, narobe napisano, moja napaka tudi, pravilno je seveda:

Za komunikacijo človek-stroj imamo tipke in podobne vhodne enote.

Hvala.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dream
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 1.07
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...mater, kaj ste nekateri " plitki" kot naša politika, ki vedno samo kritizira in "usmerja" nasprotno stran, sama pa še ni pokazala niti ene "pametne"...
...samo ne razumeti to kot kritiko ali kaj podobnega, ampak kot smernico in vzpodbudo za naprej...upam, da veste kaj mislim s tem...

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 4:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pohvale!!!

Ali bodo mesečne izdaje? To je kar precej dela za nekaj ljudi zraven ostalega dela z elektroniko,...

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spet eden, ki nič ne prebere...

ElGrigon je napisal/a:
Ali bodo mesečne izdaje? To je kar precej dela za nekaj ljudi zraven ostalega dela z elektroniko,...

Silvo je napisal/a:
Tisti, ki je pripravljen karkoli prispevati naj to pošlje pod zasebno Darkotu. Torej, ko bo zbrana zadostna količina člankov prej bo nova številka na planu.

Glede slovničnih napak - jaz sem si vzel kar nekaj časa, da sem prebral revijo in sporočil napake. Vseeno smo le ljudje, z omejenim prostim časom in tudi ne vidimo vseh napak!
Če je kdo od vas kritikov pripravljen plačati profi lektorja, kar na plan z €€€€ in bo revija kar sijala od pravilnih stavčnih zvez. Ali damo noter reklame ?!?
Vse se začne in konča pri €€€. Confused

Če že kritizirate, pa napišite zraven še ponesrečen stavek, in bomo popravili.

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj se čudiš, če kritiziramo slovnico? Kot da je na forumu kaj drugače.
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vendar smo s spodbujanjem pravilne rabe slovenskega jezika prišli že tako daleč, da se nekateri spotikajo že ob minimalne napake.
In število neuporabnih prispevkov raste.

Komentar k reviji?
Včeraj sem šel gledat kje je članek predlagatelja revije. Ni, ni...

Pa dobro. Občasnik. Začetek je. Skrbi me edino, kdo bo prispeval članke.
Nazaj na vrh
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
... Skrbi me edino, kdo bo prispeval članke.

Ce bi vsak napisal vsaj enega, bi jih imeli cez glavo dovolj Very Happy !

refosk
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2003 20:45
Aktiv.: 0.26
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružujem vsem s pohvalami!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Vendar smo s spodbujanjem pravilne rabe slovenskega jezika prišli že tako daleč, da se nekateri spotikajo že ob minimalne napake.
In število neuporabnih prispevkov raste.

Komentar k reviji?
Včeraj sem šel gledat kje je članek predlagatelja revije. Ni, ni...

Pa dobro. Občasnik. Začetek je. Skrbi me edino, kdo bo prispeval članke.

Nimam nič proti, da se opozori na napake. Konec koncev je to naša prva revija. Upam , da jih bo v naslednji manj, oz se bo kdo, ki zadevo oblada javil za lektoriranje, kajti zdi se mi, da v tekstu, ki ga napišeš sam takoj spregledaš napako. Čudi me, da nihče ni opazil "elektro" napake v mojem članku. Napis pod shemacko narisanem displeju je zamenjan med sabo (katoda/anoda) Sad Napako sem videl šele sedaj, kjub temu, da sem čanek sigurno 10x prebral.

Naslednja revija bo... Gradiva je že kar nekaj. Upam, da kmalu.

aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 4:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super!
Živela revija in njeni avtorji ..Vsaka čast.
Pa še na mnogo številk!

Lep pozdrav!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Revija www.elektronik.si Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni