|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2009 7:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Si se pa potrudil vstaviti znake za zvezdo in trikot. Prosim, da poveš kako to napraviš |
- na levi strani, kjer piše "Več Smeškov" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2009 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nebi nič spreminjal, ker ti vklopi res niso pogosti. Verjetno zaženeš žago 10x v letu. Še ena opcija je, ki jo ni nihče omenil, da uporabiš 2. jermena. Obvezno pa ne nateguj jermena v neskončnost. S tem boš le uničil ležaje. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brodar Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 13:23 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.54 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2009 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
lp najprej se opravičujem ker sem si sposodil vašo temo....
Imam naslednji problem...Imam linearna vodila na vrhu pa mizo kamor je upem kos železa, na vrhu pa pride kolut za poliranje. Zdaj me pa zanima kako bi izvedel da bi se miza stalno premikala za približno 0,5cm naprej in nazaj? Ali bi bilo to možno narediti iz 3 faznim motorjem? Drugače pa to niso natančna vodila npr. kot pri kakšnem cncju... motor bi mogel narediti približno 5 obratov v levo nato v desno in spet v levo in tako naprej.
Ali ima mogoče kdo kakšno idejo in že v naprej hvala za pomoč... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2009 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Escenter.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.98 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Jaz nebi nič spreminjal, ker ti vklopi res niso pogosti. Verjetno zaženeš žago 10x v letu. Še ena opcija je, ki jo ni nihče omenil, da uporabiš 2. jermena. Obvezno pa ne nateguj jermena v neskončnost. S tem boš le uničil ležaje. |
Saj verjetno nebom nič kompliciral, sem mislil da se da to narediti na čisto enostaven način. Motor se zažene samo parkrat na leto za rezanje drv. Vseeno hvala za pomoč. _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni