|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pcxboy Član

Pridružen-a: Pon 06 Apr 2009 17:30 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.31
|
Objavljeno: Čet Apr 30, 2009 6:55 pm Naslov sporočila: Koračni motorji in CNC rezkalni stroj |
|
|
Imam eno težavo pri izdelavi CNC rezkalnika in sicer ne vem kakšne motorje naj kupim zanj.
Rezkalni stroj delam po tem "vodiču":
LINK (ogrodje CNC rezkalnika)
LINK (elektronika CNC rezkalnika)
še PDF faili ker za ogled vseh korakov moraš biti registriran
LINK (ogrodje CNC rezkalnika)
LINK (elektronika CNC rezkalnika)
Prosim če zna kdo pomagat naj mi pove kakšna naj bo napetost motorjev ter tok.
HVALA!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Coyote Član

Pridružen-a: Sob 17 Jan 2009 19:49 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.11 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Napetost motorja je lahko maksimalna napetost, ki jo močnostni del lahko da ven. Tok je potem že sam po sebi dan, ko izbereš moč motorja in mora biti manjši od tistega, ki ga močnostni dela lahko daje.
Ogledal sem si vezje in jaz se ne bi lotil izdelave le-tega, ker je preveč poenostavljen. Bolje je uporabit kakšno namensko vezje ala L298 in L297, najbolj znan par za krmilit koračne motorje in tudi dobiš ogromno načrtov in TIV na netu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejo Član

Pridružen-a: Sob 20 Maj 2006 17:44 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.17
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri tem projektu lahko uporabiš koračne motorje iz 5.25" disketnih enot, verjetno še komu na podstrešju leži kakšna taka enota. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni