www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

dalinsko zaklepanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
speed20
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 14 Feb 2009 14:14
Aktiv.: 0.02
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 2:19 pm    Naslov sporočila:  dalinsko zaklepanje Odgovori s citatom

lep pozdrav!
sem čisti laik glede dalinskega centralnega zaklepanja?
mi lahko kdo pove kako se zveže tole na slikici0?
s tem da bosta samo 2 motorčka!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez proizvajalčeve dokumentacije (sheme oz. opisa priključkov) zelo zelo težko.
Poleg tega število motorčkov nima vpliva, saj so vezani vzporedno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
speed20
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skica:

http://hopsasa/f/1q/Sy/I6qkQe9/dsc03725.jpg
http://hopsasa/f/2P/133/31hF0mt1/dsc03726.jpg
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej, če imaš slučajno v avtu že centralno, ki ni na daljinca...če je tako, je montaža veliko lažja...če pa nimaš CZ, potem se boš moral pa potruditi in na vsaka vrata pripeljati 2 kabla, za vsak motorček CZ...
Verjemi, nekaj CZ sem jih že vgradil in največja težava je bila pritrditev motorčkov in pa šibk, ki odpirajo vse skupaj...

speed20
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nič ni use je nanovo! kable sem že potegnil 2x1.5mm2

najbolj me muči samo kako motorčka na centralo povezat, kajti centralo sem že priklopo in signal za žmigavce lepo use dela na dalinca, sam kako motorčka povezat hmmmm Question
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motorček imaš očitno dvožični. Nekje morata biti žici, na katerima je pri odklepanju na eni plus, na drugi minus, pri zaklepanju pa obratno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V modulu sta dva releja, katerih žice moraš ustrezno povezat na +, na maso in na motorčke.

Oranžno in oranžno-črno vežeš na maso.
Rumeno in rumeno-črno na +.
Na belo in belo-črno vežeš motorček.

Povsem lepo imaš to narisano na shemi D, le pamet je treba prej vklopit Wink

Če bo odklepanje/zaklepanje ravno obratno kot kaže LED, zamenjaš žice motorčkov.

Seveda moraš na + napajanja vezat tudi varovalko.
Central lock time option pa mora biti za te motorčke na J1 (0.5s).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dale100
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 27 Mar 2009 13:09

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 28, 2009 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam problem z vezavo alarma in centralno daljinskega odklepa/zaklepa a se gdo znajde v tej shemi? jaz sem naredil doma provizori primer z polnilcem za akumulator in ko use zvežem mi noče delati sirena... nikakor se noče aktivirati.
če bi mi gdo znal pomagati bi mu bil več kod hvaležen

alarm shema vezave.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.67 MB
 Pogledana:  26 krat

alarm shema vezave.jpg

Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 28, 2009 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sirena naj bi bila "Prink Siren"?
Ne vem kako si ti zvezal, imaš mogoče kakšno sliko?

Še nasvet; piši v pravilni slovenščini, drugače boš kaj kmalu dobil opozorilo Razz (ne od mene!)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Predkambrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Da ne bom odpiral nove teme, bi pa kar tukaj vprašal kje lahko naredijo ključ za daljinsko - centralno zaklepanje. Ključ je že prej zelo nagajal, da sem moral cilat notri na senzor pa 10× pritisnit, da je mogoče enkrat prjel. Zdaj je pa daljinec čist crknil, sem ga odprl in vidim, da je bil polit iz sokom. Vidim, da avto nima prespektive, ker sicer zdaj ga lahko zaklenem in odklenem s tipko v avtomobilu, ampak če odključim klemo od akumulatorja, avta ne morem več vžkat, ker se vključi blokada motorja.

Zanima me, kje (in kako) bi lahko naredili nov ključ, koliko bi stal. Verjetno bodo potrebovali še kakšen podatek iz avtomobila, ker domnevam, da so neki podatki, da ga lahko odklene. Ključ je pa na principu IR, avto je pa Renault megane letnik 1996.

Hvala, lp

jabcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 20:26
Aktiv.: 0.20
Kraj: Liboje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 16, 2009 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam ti da se obrneš na Renault servis, kjer ti bojo glede na podatke avtomobila naročili novega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 16, 2009 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem tak problem rešil tako, da sem kupil radijski modul za centralno zaklepanje. Malo je sicer potrebne predelave, ampak se da. Zadeva mi sedaj deluje b.p. že dobri 2 leti. Sama izvedb pa izgleda nekako takole. Na voznikovih vratih na ključavnici imaš zva stikala, ki se lahko dasta stik proti masi, ali pa proti +12V. Ta dva stikala služita zato, da če na voznikovih vratih zakleneš ali odkleneš vrata, se odkleni celotno vozilo. Nekateri imajo to izvedeno s tipko pri prestavni ročici. No jaz sem med ta dva stikala vezal radijski modul za centralno zaklepanje. Sama izvedba modula je taka, da ima vgrajene 3 releje, ki se prožijo z daljincem. Na daljunicu so ponavadi tri tipke, ena za zaklep, ena za odklep in ena za odpret prtljažnik. Za odklep in zaklep porabiš samo en rele, enega porbiš za utripalke (da veš ali si zaklenil ali ne) in enega za prtljažnik (odvisno od izvedbe vozila in obstoječega centralnega zaklepanja). Nekateri moduli imajo tudi 4 releje, tako da potem porabiš en rele za odklep, enega pa za zaklem. vse je odvisno od izvedbe modula.

Taka izvedba ima tri prednosti, kot prvo ti ni treba več ciljat senzorjev, ker zadeva deluje na principu radijskih valov, sama razdalja od koder prime daljinec se drastično poveča (pri meni prime na cca 100m) in pa še cena takih kompletov je bbrez motorčkov sorazmerno nizka (okoli 40€).

Ko sem vprašal na servis za izdelavo novega ključa (renault 19, letnik 1994) so mi zasolili ceno na 160€, tako da se taka predelava precej splača.

Aja pa še to, obstoječi ključ pač obdržiš, samo na ključih se ti pojavi dodaten daljnec.

Kar pa se tiče blokade motorja, pa je pri meni kodiran sam ključ in ni vezano na centralno zaklepanje, in ker se original ključ obdržal, nisem imel problemov z blokado motorja. Če pa boš imel probleme z njo, pa se jo da tudi izključit, to pa ti naredijo na uradnem servisu, mogoče pa še kje drugje. S tem še nisem imel opravka...

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Predkambrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 17, 2009 7:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha, sem klical Malgaj, pa je rekel, da bo cerka 130€ :O, pa približno 4 prevezave so bile Very Happy

Sicer pa imam doma že narejen en RF oddajnik - sprejemnik, na to idejo sem že prišel, muči me pa le ta blokada motorja.
Pri mojem je 100% vezano na daljinsko zaklepanje. Če za zaklenem in hočem vžgat motor, bo samo štarter vrtel. Če ga odklenem, bo pa takoj vžgal. Če izključim klemo od akumulatorja in čez čas dam nazaj moram 2× zaklenit, odklenit, da bo vžgal, sicer bo vrtel samo štarter. Možno je pa tudi, da je magnetno varovan ključ, kar ne verjamem.
Če odklepam in zaklepam na tipko v avtu vžge o obeh stanjih (odklenjen, zaklenjen), seveda pod pogojem, da je bil nazadnje na daljincu odklenjen.

Enkrat bom odpeljal do Malgaja, pa bodo povedal, če se da izključit.

Hvala

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni