|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
slanek Član

Pridružen-a: Sre 08 Jun 2005 13:29 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.85 Kraj: Selnica ob Dravi
|
Objavljeno: Čet Maj 21, 2009 7:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, če je kak mojster blizu mojih krajev, ki bi bil pripravljen prit meni to malo pogledat, kako naj izvedem to inštalacijo. Pa potem, ko bom potegnil kable bi rabil še nekoga, da mi vse skupaj priklopi.
LP, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mfrece Neznanec

Pridružen-a: Čet 11 Jun 2009 9:53 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: GROBELNO
|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kakšno prakso imate okoli električnih inštalacij. Ampak ko je potrebno enkrat dodajat in spreminjat stvari v razdelilni električni omarici se pristojnosti amaterjev končajo. Pa ne govorim, to zaradi tega ker sem sam elektro stroke in sem naredil že veliko inštalacij in zvezal veliko razdelilnih omaric, ampak zaradi nevarnosti katerim se izpostavlja takšna oseba med posegi na elektroinštalaciji in zaradi nevarnosti ki jo lahko povzročijo na objektu samem. najbolj zgovorne pa so izkušnje s popravili umetnin, ki nastanejo pri takšnih posegih. Ni knjige in strokovnjaka, ki bi uspela pojasniti določene situacije in vezave, ki jih srečaš na terenu. In včasih je res čudež, da se kje ne zgodi kaj hujšega!
po Mojem je boljše najti strokovnjaka, ki stvar pravilno izvede in potem lahko mirno spite, ali pa ga prosite, da vamnatančno pove kaj lahko naredite sami in kaj bo storil on - če je seveda pri volji. Sam sem prijatelju natančno na stene narisal celo inštalacijo, kakšen vodnih, kakšna doza, točen potek vodnikov. Potem pa je to sam lepo počasi vse pripravil, jaz pa sem potem samo zvezal doze in razdelilno omarico. Tudi meni je to najlepši način izvedbe inšalacije - brez štemanja in gipsanja .
To je po mojem edini način za takšen način dela, ko želimo čim več narediti sami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Sob Jun 20, 2009 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z neznancem, vezave doz in elektroomar je najboljše prepustiti stroki, sem že imel več primerov v istem bloku, ko so dobri sosedje nevešči tega dela priključili pralne stroje v sistemu ničenja brez ozemljitve in mi soseda potoži, da jo včasih pralni stroj malo strese, pogledam v priključnico in vidim, da je rumenozelena žica od pralnega stroja v prazni sponki, ni povezana z elektroinstalacijo. Na vprašanje, kdo je to zvezal mi pove, da sosed, ki ima izkušnje, ker je to naredil že večim v tem bloku, v resnici pa ni vešč tega dela, tako, da sem tudi pri njemu popravil priklop. K sreči ni bilo kaj hujšega, če bi prebil elektromotor ali grelec na maso bi bile lahko hude posledice. Takrat sem ugotovil, da so tudi žene varčevale in se norčevale iz mož, nič ne znaš, te dve ali tri žice boš pa že zvezal. Takih in podobnih stvari je bilo kar precej, sem videl kako je podgani odžgalo čeljust, ko je na skednju preglodala PP vodnik, tam sem potem dal kabel v železno cev, ker je pri sosedu pred leti zgorel hlev zaradi elektroinstalacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni