|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2005 12:34 pm Naslov sporočila: DVD player in slike |
|
|
Pozdravljeni,
Zanima me kako je potrebno posneti slike (jpg) na CD da jih je možno pogledati na DVD playerju. Predvsem me zanima kako je z direktoriji, dolžino imen in presledki. Ali je možno narediti tudi kakšen začetni meni?
Vprašanja so res bolj začetniška, ampak sam nimam playerja, posneti pa moram slike za kolega.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2005 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam se nikoli nisem posebej ukvarjal z pripravo slik za prikaz na DVD-ju.
Če hočeš prikazati določeno sliko, je dobro, da imajo imena, krajša od 8 črk. Če so daljša in imajo začetek imena isti, se ponavadi ravno tistega dela, ki se razlikuje ne vidi. Potem je izbira zelo težka.
Velikost Baseline Jpeg: 5120x3840 pikslov -> večje obreže
Velikost progresive JPeg: 2048x1536 -> več ne prikaže
Za Philips DVP630 _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zetagi Član

Pridružen-a: Pet 01 Jul 2005 19:50 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2005 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam nimam DVD predvajalnika, ako se spolnem ko sem shranjeval slike z morja na CD sem jih zapekel in sem jih vedno lahko gledal na računalniku. Kmalu zatem pa me je teta prosila, če ji lahko posodim CD s slikami ker bi ga rada gledala na DVD playerju, pa sem ga posodil, saj sam nisem vedel ali bo 100% delovalo.
Pa res ji je delovalo. Torej zapečeš kot navadne jpg slike.
Za začetniški meni nebi vedel, ti pa predlagam da pokličeš v kakšen FOTO Laboratorij (v Kranju: Foto Boni), kjer slike posnamejo tudi na CD!
Upam da sem ti kaj pomagal.
Če ti bo kaj ratalo v domači delavnici mi poročaj, da vem kako sam izvesti!
L.P. Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2005 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Začetnega menija ne potrbuješ, zato ker DVD predvajalnik zazna, da so slike na CD-ju in avtomatsko odpre svoj meni,po katerem se potem sprehajaš. Lahko imaš tudi mape in podmape. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni