www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kvaliteta pice odvisna od tega od naročila pijače?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2005 5:29 pm    Naslov sporočila:  Kvaliteta pice odvisna od tega od naročila pijače? Odgovori s citatom

V Emonski kleti imajo akcijo, katerakoli pica stane 690 SIT. Včeraj sem šel tja na kosilo, prijazen natakar, hitra postrežba. Natakar me vpraša katero pico in ali bom pijačo. Naročim veliko tunino pico (res samo 690SIT) ter 0,3dl multisole (450 SIT). Pica je bila izvrstna, veliko tune, skratka odlično.

No, pa grem še danes tja na pico, naročim isto pico vendar brez pijače. Pica je bila katastrofalna, tune skoraj nič ter veliko sira, ki je bil slab, na nekaterih mestih veliko preslan (kot bi naribali skorjo od sira).

Človek se ne more znebiti občutka, da hočejo narediti selekcijo med strankami, ter da privablajo samo take, ki naročajo tudi pijačo.

Lp
Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2005 9:22 pm    Naslov sporočila: icon_impressed Naj picerije ... Odgovori s citatom

Prav zanimiva je taka debata. Očitno "štromarji" tudi radi dobro jemo in .
Ker na forum hodimo z različnih lokacij Slovenije predlagam, da naredimo spisek dobrih gostiln ali picerij.
Sam sem ravnokar prišel iz ene, ki je v mojem kraju. Imenuje se Pikolo. Če se peljete iz smeri Dravograda proti Mariboru, zavijete čez prvi most čez Dravo, pa še peljete še kakih 100m po desni strani Drave. Velika tabla - ne morete zgrešiti. Druga picerija po mojem okusu je Sidro- nekaj km pred Mariborom na isti relaciji.

audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.61
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2005 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pizzeria Siciliana Dragomer po stari cesti iz Ljublane proti primorski.Velike kot feltna od traktorja.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2005 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da sem TERENC, predlagam lestvico v obliki excel ali podobne datoteke. ..

Sicer navijam za gostilnico ATA FRANC na Ptuju. Malice in kosila takorekoč zastonj (ali vsaj zelo poceni!!), pa zelo okusno !!

LP Razz Razz
Nazaj na vrh
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2005 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, bi bilo pametno imeti en tak spisek. Bom dodal še jaz svoje vtise.

Gostilna Žibert (ob Celovški cesti, blizu Šentvida)
Klasična gostilna, ponudba zaostaja za časom. Dobili boste sicer velike porcije pomfrija in velike zrezke, vendar nimajo sladic (razen pohorske omlete). Odsvetujem govejo juho, (komentar moje babice: Kot bi cucek noter tace oprav). Zelo je tudi odvisno na katero natakarico boste naleteli. Imajo 4, v izmeni delata 2. Ena streže za šankom, druga streže hrano. Tako lahko za hrano naletite na 2 natakarici. Sta kot dan in noč. Ena je prijazna, nasmejana, še stara šola bi človek rekel, druga te grdo gleda če ne naročiš juhe in podobno (ter se zraven kar malo posmehuje). Se mi takoj pritisk zviša če jo vidim da dela ko tja pridemo (vendar sorodstvo je težko prepričati v drugo izbiro, čeprav je letost ratalo in nas Žibert verjetno ne bo več videl). Skratka odsvetujem.

Picerija Ljubljanski dvor (ob reki Ljubljanici, če greste od Prešernovega spomenika proti Čevljarskemu mostu je na desni strani, zraven Židovske ulice).
Uredu picerija, zelo priporočam. Cene primerne kvaliteti.

Mirje (nasproti bivše Tobačne tovarne)
Dobra picerija, jo priporočam.

Pub legende (nasproti bivše Tobačne tovarne)
Namenjena predvsem študentom na bone, imajo kosila in pice. Je bolj tako, vendar so cene kosil nizke. Pred nekaj leti so imeli drugega picopeka, takrat so imeli izvrstne pice. Če kak študent zaide v Ljubljano bo to za njegov žep verjetno optimalan izbira.

Restavracija v Mercatorju (Mercator center Ljubljana)
Nizke cene, hrana dokaj uredu, sem pa opazil, da ljubi z občutljivim želodcom po obroku tam boli želodec (pri kar nekaj različnih ljudeh - razloga ne poznam).

Gostilna pod Rožnikom (v bližini Ljubljanskega živalskega vrta)
Velike porcije (morda prevelike), zelo okusno, natakar je takoj pri vas, tudi hrano naredijo hitro. Morda velja omeniti, da namesto kruha dobite lepinje (tudi če ne naročite), ter četudi se jih ne dotaknete vam jih na koncu odnesejo VENDAR JIH ZARAČUNAJO (to se mi zdi malo krivično, no če jih ne pojemo jih vzamemo domol). Cene visoke, vendar restavracijo priporočam. Veliko pove tudi to, da sem že videl ljudi čakati pred vrati, da pridejo na vrsto, pa imajo velik vrt (delno tudi pokrit).

Kitajska restavracija (zraven gasilskega doma v Dravljah)
No to je edina kitajska restavracija v kateri sem bil do sedaj vendar sem bil navdušen. Hrana dobra, okusna (pojejte jo preden se ohladi), tudi hitra postrežba, cene nižje kot v klasičnih restavracijah (ki bi bile na takem nivoju). Skratka rojsnodnevna kosila bodo sedaj v tej restavraciji namesto pri Žibertu. Morda še posebnost pri plačevanju. Račun dobite v usnjeni knigici, tja noter tudi daste denar ko plačate. Nihče ga ne šteje (in očitno tudi ne vrača drobiža). Ko smo jo obiskali mi, je streglo slovensko in kitajsko dekle. Kitajka očitno ne pozna našega denarja, nek moj prijatelj je nekoč plačal z bankovcem za 5000SIT, ona enostavno vzame in gre. On ji hoče razložiti, naj vrne vsaj 1000SIT (ostalo naj ima za napitnino), pa mu prinese 2000SIT. Vrne ji 1000SIT, kitajki pa ni bilo nič jasno.

Na koncu bi veljalo omeniti, da imajo mnoge restavracije dovolj gostov iz navade in da nekateri (moje sorodstvo) še kar nekajkrat gredo v restavracijo z katero niso zadovoljni (Žibert). Starejše ljudi teško navadiš na nekaj novega, škoda tako zamudijo dosti lepega.

Lp
Boštjan
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2005 6:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Glede na to, da sem TERENC,.....

Res terenci in šoferji so sigurno tisti, ki poznajo največ dobrih gostiln. Tam kjer je pred gostilno veliko parkirišče, na katerim bo parkirano dosti tovornjakov lahko pričakujete velike obroke. Hrana bo solidna. Cene bodo ugodne. Wink.
V tem trenutku sem se spomnil še ene gostilne, katero mi je nekoč predlagal en terenec. (ne vem sicer kako se imenuje) Je v Hočah kakih 50m iz krožišča tik ob stari cesti za smer Sl. Konjice. Tam strežejo ogromne porcije. "Lignejv tris" recimo je po moji presoji za tri osebe Shocked .

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2005 10:15 pm    Naslov sporočila: icon_mocker  Odgovori s citatom

Ribnica - Harlekin (picerija), kitajska
Črnomelj - Strgar (picerija), Barič
Kočevje - Novak(falkenau ne vem kako se napiše)

Če se še kaj spomnim pa povem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
slanek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jun 2005 13:29
Aktiv.: 0.85
Kraj: Selnica ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2005 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Rušah je tudi ena dobra picerija. Imenuje se Picerija +. Je pa takoj zraven banke.

LP, Jaka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
zetagi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Jul 2005 19:50
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2005 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Merkator Center (Kranj-Supernova)= Imajo dobre pice za 450SIT in je velika, kolikor se dobi v gostilnah.
Picerija Ledina (Kranj-Gorenja Sava) imajo kar dobre pice. Cena 900 SIT.
Ampak vam povem da tapravo pico, čeprav je zanič jo popravi tatarska omaka, ki pa stane 150 SIT.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2005 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz Kobarida proti Bovcu je v kraju Zaga Gostilna "na mostu". Tam bos za sorazmerno majhen denar delezen odlicne hrane!
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2005 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še sam dodam oziroma omenim dobro gostilno- penzion Markač
Zelo dobra nedeljska kosila po sistemu ruske restavracije (samopostrežba) za samo 1.200,00 sit po osebi, poješ koliko moreš. Zimski vrt za zaključene družbe- sprejme cca 20 oseb, srednja dvorana za cca 50 oseb in večja kongresna dvorana z računalniškim projektorjem, s plesiščem, odrom za glasbenike, sprejme pa cca 100 ljudi. Hrana zelo okusna, tudi morske specijalitete, jedi na žaru itd.
Priporočam obisk. Več pa na spodnjem naslovu:
penzion Markač Upama, da ne bo kdo vzel kot reklamo!

mleko_milk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Aktiv.: 0.31

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2005 1:15 am    Naslov sporočila:  Re: Kvaliteta pice odvisna od tega od naročila pijače? Odgovori s citatom

kemik je napisal/a:
Človek se ne more znebiti občutka, da hočejo narediti selekcijo med strankami, ter da privablajo samo take, ki naročajo tudi pijačo.

Ni nujno da je res tako. Vse je odvisno tudi od kuharja, od katerega si dobil pico.

Kar se pa tiče dobrih gostilen je ena izvrstnih gostilna Jurman.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2005 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kvaliteta res običajno ni odvisna od naročila, res pa je, da doživimo vse sorte ...

Jurman v Ljubljani, ***ocena*** je res odlična, tja hodimo kar dostikrat, ko smo v LJ, tudi zaradi tega, ker otroci hitro pojedo in potem tečnarijo, človek pa zaradi tega ne more v miru pojesti, pri jedi pa ima še pes rad mir ... in ker imajo tam otroško igrišče .... je problem rešen. Natakarji so hitri, prijazni, se "obrnejo" ne naredijo nobenega koraka brez veze, v glavnem, postrežba in kvaliteta je po mojem mnenju odlična, kar se kaže tudi na ceni, ki je hkrati tudi sprejemljiva še posebej zato, kaj dobiš.
Dobra mi je tudi picerija v Lahovčah, to je picerija Botana.
Drugače pa, na Bledu, mi je zelo dobra picerija Planinc, to je v isti stavbi kot motoristom dobro znana gostilna Planinc in pa, Rustika, 200m višje proti cerkvi ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 25, 2005 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MARIBOR: pizzerija POMODORO na Betnavski. Ko sem bil enkrat tu na pici ne jem več nikjer drugje.Boljše kot Sidro

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni