|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
glavca Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2008 9:19 Prispevkov: 138 Aktiv.: 0.68
|
Objavljeno: Sre Jul 08, 2009 7:37 pm Naslov sporočila: A6 kompresor klime |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me, ali ima kdo kake informacije kako točno deluje kompresor od audija A6. Vhod ima napreč pulzno generiran -
12V - cca 500hz pravokotna (spreminja se dolžina amplitude)
Kolegu je umrla klima na 6ici letnik 03, sumim kopresor, na vhod dobiva omenjeni signal, ne vem pa še , kako točno bi ga prožil, bi moral pomerit na delujočem)....
Plina je dovolj, senzor tlaka ok, na diagnostiki ni nobene napake, samo zadeva ne dela...
l.p. Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DadoLegenda Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Jul 2009 10:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Podoben primer sem imel jaz in sem raskopal cel avto, od zacetka sem sumil kompresor samo rabljenega nisem imel za sprobati. Ko sem vse pregledal od delovanja ventilatorja do vsake varovalke sem se odlocil za rastavljanje kompresorja.
Prvo sem izmeril in pogledal delovanje elektromagnetnega ventila, kar je delovalo.
Nato sem ugotovil, da mi je pobralo navoje na sklopki( jermenici). Ko sem to zamenjal je klima delovala.
Poglej kako se ti vrti jermenica ce gre preprosto - lahko je verjetno to.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glavca Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2008 9:19 Prispevkov: 138 Aktiv.: 0.68
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno0 to je bilo, gumjasta gredna vez. Sem pa radru cel kopresor, da sem sedaj lepo razčistil kako ko vse skup deluje
l.p. Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni