|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rider666 Član

Pridružen-a: Sre 21 Maj 2008 22:18 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 12:00 am Naslov sporočila: perendev magnetni motor! |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me če kdo poseduje ali mogoče ve kje bi se dalo dobiti načrte za perendevov magnetni motor.
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Bi se dalo mogoče s tem proizvajat elektriko? Vežeš naprej preko jermenice na nek altenator in imaš elektriko. Mogoče veš koliko je zadeva močna? Bi zgornja vrjanta delovala?
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hardveras Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2009 21:52 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 2:37 am Naslov sporočila: Tole je pa tudi mene zanimalo |
|
|
Kar se teh prispevkov tiče, dokler ne bo nekdo nalil mal bol čistega vina, bo zame veljalo, da so to le ene inovativne potegavščine.
Tisto če povežeš motor in generator, pa moraš vedno dodajat energijo
moč s katero dovajamo energijo, pa je enaka moči ki kroži iz generatorja vmotor pomnoženo (1/(izkoristek 1 * izkoristek2) To bi pomenilo pri zelo dobrem motorju in generatorju vsaj 10 procentov dovajane moči.
Da ne bo pomote ta hipotetični stroj z 10 procentov moči od moči generatorja katera se porabi za motor, je nonstop v prazno in ne oddaja!! To se pravi stran metanje energije in ne pridobivanje.
Še razmišljanje.
Ker se večina energije, za katero smatramo kot izgube, pretvori v nezaželjeno toploto, katere ne moremo več koristno uporabiti, bi večina fizikov smatralo, za prosto energijo, že napravo, ki bi spreminjala toploto v elektriko, in nebi rabia hladilnika. No sam sem prišel, do ugotovitve, da bi bila to lahko že dva reverzibilna toplotna stroja z različnim iskoristkom!
No pa zaupam še eno razmišljanje: Ker vsako segreto telo oddaja elektromagnetne valove oziroma svetlobo, le da to pri sobni temperaturi nekje v infrardečem spektru na val. dol. cca 2 mikrona, bi imeli pepetomobile, že če bi naredili sončno celico, ki bi nam dajala elektriko pretvorjeno iz fotonov valovne dolžine 2 mikrona(se pravi iz toplote pri sobni temperaturi), in pri sobni temperaturi. Četudi bi bila napetost nekaj deset milivoltov, bi jo elektroniki že znali pretvoriti, samo dobiti bi jo blo treba.
Lp vsem
Nazadnje urejal/a hardveras Pon Jul 20, 2009 1:09 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 7:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem si še vzel dovolj časa da preučim v čem je finta. A če prav razumem je to bilj kot ne en dober (magnetni) vztrajnik. Nikjer pač nisem zasledil, da bi pri teh poizkusih nekdo res proizvajal energijo. Razen tiste z izkoristkom, kateri pa ni verjeti. _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rider666 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
zadevo sem videl na lastne oči, ker tudi sam nisem bil prepričan, tip je naredil perendevov motor, na katerega je vezal generator, im ta zadeva mu žene 6 žarnic 12V in radio 12V že 7 let. Motor je manjše izvedbe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
rider666 je napisal/a: |
zadevo sem videl na lastne oči, ker tudi sam nisem bil prepričan, tip je naredil perendevov motor, na katerega je vezal generator, im ta zadeva mu žene 6 žarnic 12V in radio 12V že 7 let. Motor je manjše izvedbe. |
In kje pripelje elektriko, oziroma nek drug vir energije v to čudo? Gledaš predstavo nekega iluzionista, če je seveda napisano res.
Perpetuum Mobile v tem Vesolju ne obstaja in ne more obstajati (hint: Zakoni Termodinamike).
Case closed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tem času pa bi lahko naredil že eno elektrarno in na ta račun pridobival sredstva za komercializacijo te naprave. Si predstavljaš kolikšna bi bila vrednost takega agregata? Verjemi da bi tip bajno obogatel.
A si se vprašal zakaj to ni tako? V čem je ovira, če mu že sedanji agregat nudi 6kWh energije dnevno? Če ne drugega bi že na elektriki "prišparal".  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rider666 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
a je res tako težko verjeti, zadeva enostavno teče, nisem gledal nobenega iluzionista, tip mi je vse podrobno pokazal in razločil združiš magnete skupaj in zadeva zalaufa.
http://www.youtube.com/watch?v=us7YB7eiOeQ
kako potem lahko tale zadeva teče že nekaj let brez postanka? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz verjamem.
V Butalah je vse možno...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rider666 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
ej fantje ne mislim se neki dajat gor pa dol kaj je možno in kaj ni, kaj vse so rekli da ni možno pa se je čez nekaj let izkazalo da je. jaz sem samo vprašal če ima kdo načrte od te zadeve, nisem pa vprašal ali zadeva deluje ali ne, torej zanima me načrt in ne vaša MNENJA!!
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa to sprasujes tukaj in ne tam, kjer si to videl na lastne oci ?
BTW, imam en poceni most naprodaj. Zainteresiran ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rider666 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
vidim da tukaj nebom prišel daleč!
Zato ker je to blo v ameriki pri nekem starem gospodu in ker nimam od njega nobenih podatkov razen imena in priimka. Pa administrator oz. moderator nej briše temo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70766.74
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato ker je to blo v ameriki pri nekem starem gospodu in ker nimam od njega nobenih podatkov razen imena in priimka. |
Aha, bil si torej v enem kraju, imena katerega ne ves, v drzavi, katere imena tudi ne ves (ves pa da je bilo to v ameriki) in tam pri nekem mozaku, katerega ime in priimek poznas, a ju ne zelis uporabiti za iskanje kontaktnih informacij, si na lastne oci videl prerpetuum mobile, pri tem pa si pozabil vprasati za nacrte zanj.
Ni kaj, upraviceno se lahko
Citiram: |
Pa administrator oz. moderator nej briše temo. |
To pa ne ... le na ustrezno mesto jo bo prestavil. Prijeten soncen dan je, jaz zelim zabavo in ti jo bos priskrbel  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni