|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.58
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 9:34 pm Naslov sporočila: Reflektor z varčno žarnico |
|
|
Zanima me kje bi dobil nadomestek za halogenski reflektor, ki ga imam montiranega pred hišo. Rad bi zadevo, ki je energijsko varčna. Sedanji mi troši 300 W.
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 10:35 pm Naslov sporočila: Re: Reflektor z varčno žarnico |
|
|
promehanik je napisal/a: |
Zanima me kje bi dobil nadomestek za halogenski reflektor, ki ga imam montiranega pred hišo. Rad bi zadevo, ki je energijsko varčna. Sedanji mi troši 300 W.
lp, prom |
Sam sem pred časom varčno žarnico za v reflektor, ki lahko zamenja klasično 115mm dolgo halogensko žarnico kupil v Metroju v Avstriji. Po vsej verjetnosti pa se dobi tudi kje pri nas. Bom jutri naredil kako fotografijo, da vidš kako izgleda.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Obljubljene fotografije:
Opis: |
Varčna žarnica namesto halogenske |
|
Velikost datoteke: |
418.49 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
198.39 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, a lahko še poveš, kakšna je moč varčne sijalke. Zanima me samo za občutek, koliko pokuri elektrike.
Pa še dve stvari me zanimata:
- ali je svetilnost varčne sijalke primerljiva s 300W halogenko
- kakšna je svetloba (tako, na oko, če primerjaš) ali je bolj rumena, bolj modra.
Namreč, halogenke so (bile) zelo dober vir svetlobe za videoprodukcijo, ker so sevale precej enakomeren spekter, svetloba pa je bila "topla". Problem je bil le v porabi in v segrevanju. Potem so postale moderne fluo-lampe (hladna luč), ki se sicer res ni grela ampak oseba, ki si jo dal pred tako luč, je na posnetku lahko izgledala kot zombi (koža je bila pepelnata).
Hvala in lp, Gašper
_________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Podatki napisani na njej: RANEX 24W 4000k
Ne, svetloba ni primerliva s halogensko. Je precej hladna. Primerna je za osvetlitev tam, kjer se ne potrebuje kvaliteten vir svetlobe. (recimo za kako osvetlitev poti - ni pa preveč primerna za osvetlitev delovnega okolja) Pozitivna stvar je mala poraba ter to, da se ne pregreva. Za delovni reflektor pa je dobra kombinacija obeh.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Silvo!
Sem že ugotovil, da se jih da tudi pri nas dobiti, samo cene se mi zdijo malo visoke.
Da ne bom reklame delal, kdo prodaja; v www.najdi.si sem vpisal R7S sijalka.
lp, Gašper
_________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
V metroju je bila cena 10 ali 12Eur (celo stojalo - na fotografiji z dvema refletorjema ter navdimi halogeni pa 20€)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
takšno žarnico sem videl v magnetu v Novi Gorici.Za ceno pa nevem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da so v LIdlu prodajali neke reflektroje na varčne žarnice, lahko greš pogledat, če imajo še kakšnega v skladišču, če ne pa počakaš, da bodo spet v reklami.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni