www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Opravičilo za temo - Črpalka za vodo se vrti na nasprotni...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bbenci2
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11
Aktiv.: 0.55
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 4:56 pm    Naslov sporočila:  Opravičilo za temo - Črpalka za vodo se vrti na nasprotni... Odgovori s citatom

Vsem se globoko opravičujem, zaradi vseh nepremišljenih očitkov. Bila je moja napaka, ker nisem uporabil vijaka za izpust zraka pri propelerju in ker je bil zrak med vodo, se ni ustvaril zadosten vakum, da bi črpalka potegnila vodo.
Zelo mi je pomagala slika osebe StricGeza:

Črpalka se je vrtela v pravilno smer. Po sliki sodeč sem zamenjal kable na krtačkah, da se zdaj vrti po začetni smeri. Moja napaka.

Najlepša hvala vsem in še enkrat se opravičujem.

Administrator pa lahko čez čas zbriše ta post. Nisem mogel odgovoriti, ker je tema zaklenjana. Moral pa sem se vam opravičiti, ker me je pekla vest.

Oprostite še enkrat!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 6:35 pm    Naslov sporočila:  Re: Opravičilo za temo - Črpalka za vodo se vrti na nasprotn Odgovori s citatom

bbenci2 je napisal/a:
Vsem se globoko opravičujem, zaradi vseh nepremišljenih očitkov.

Vsekakor pohvalno in pogumno dejanje.

Aja in seveda, opravičilo sprejeto.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprejeto tudi z moje strani.
Je pač tako da nihče ni popoln in vi delamo take ali drugačne napake Wink
Upam, pa da boš naslednjič upošteval tudi misli drugih, skeptičnih v tvoje ugotovitve Rolling Eyes

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprejmem opravičilo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tele centrifugalne črpalke marsikoga zmedejo ravno zaradi ukrivljenosti impelerja
bbenci2
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11
Aktiv.: 0.55
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da povem eno zgodbo kaj se je meni zgodilo okoli teh črpalk in smeri vrtenja.
Za vodo imamo črpalko pri zajetju. Staro elektrokovinsko tri-stopenjsko črpalko. Ta črpalka črpa vodo v zajetje višje od hiše. Ker je to zajetje dokaj nizko imamo še hidrofor v kleti. Delala je zadovoljivo.
Pozimi nam je potrgalo električni vod do hiše, za silo so ga zakrpali, na to pa so celotnega menjali spomladi. Seveda so dečki priključili in zamenjali faze (sami so trdili, da je enako kot prej, ker so preverili na črpalki za hidrofor, tudi elektrokovinski 3-stopenjski). Seveda je zmanjkalo vode. Iščem napako, merim navitje vse ok. Najbolje je bilo to, da je črpalka še vedno nekaj vode črpala v bazen, sicer za ščepec, ampak je delala. Sem dal črpalko popraviti v elektrokovino. Medtem, ko je bila na popravilu pa sem zaganjal en drug 3f motor, 7,5kW, je tudi črpalka, ampak za gnojnico. Spet ne dela in šele sedaj se mi je posvetilo, da nekaj ne štima s fazami. d'oh!
Poanta je v tem, da tiste elektrokovinske 3-stopenjske črpalke črpajo tudi, če se vrti v drugo smer. Vendar dosti manj. V kleti, kjer je na hidroforu tudi 3-stopenjska in nova, je toliko zmogljiva, da je celo uspela "nabiti" kotel s 4,5bar, čeprav se je vrtela v nasprotni smeri.
Ugotovil sem tudi, da te črpalke delajo tudi samo na dve fazi..., ker včasih izpade ena faza in hidrofor še vedno dela Smile

Res škoda elektrokovine, ker so imeli zelo kvalitetne izdelke.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja dela na dve fazi, dokler se ne ustavi, zaradi doseženega tlaka vode.
Pri naslednjem zagonu pa spusti dim, če ti bimetali zatajijo, in potem ne deluje več.

Svoje čase smo imeli pri nas kar pogoste izpade ene faze.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
.......Res škoda elektrokovine, ker so imeli zelo kvalitetne izdelke.
Shocked
He, prijatelj, tu je! In na veliko proizvaja!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
MarkoM je napisal/a:
.......Res škoda elektrokovine, ker so imeli zelo kvalitetne izdelke.
Shocked
He, prijatelj, tu je! In na veliko proizvaja!

Ja, to je en del proizvodnje. Ni več v takem obsegu kot včasih. Pa zelo škoda je, da so svetila prodali sitecu. Ne vem, če še je sploh kaj razvoja na področju svetil v mb. Ker so bili eni vodilnih na tem področju.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Ja dela na dve fazi, dokler se ne ustavi, zaradi doseženega tlaka vode.
Pri naslednjem zagonu pa spusti dim, če ti bimetali zatajijo, in potem ne deluje več.

Niti ne...
Preverjeno deluje tudi dva dni brez dima. Very Happy Dim je spustila edino, ko je zamrznila in jaz sem imel narobe vezan bimetal in kontaktor (oz. prepričan sem bil, da bimental sam izklopi tok).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni