|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2005 11:48 pm Naslov sporočila: CDp ne prebere CD-R |
|
|
CD player (komponenta) ne bere vseh zapečenih CD-jev, samo nekatere. Medtem ko prenosni CD-player (discman) prebere in predvaja vse brez problemov.
Ima kdo kakšen nasvet, se da to doma optimizirati?
DVD player mi je uspelo nastaviti s spreminjanjem enega od dveh trimerjev na glavi poleg laserja. Ta CDp ima en sam trimer in se ne zgodi nič, če se ga premika. Razen tega, da sedaj ne prebere več niti "štancanih" CDjev.
Kdo ve, čemu služi tisti trimer? Moč, občutljivost,..??
Rad bi tega "skurjenega" popravil ter ostalih 6 nastavil, da bodo zanesljivo brali tudi vse zapečene CDje.
To so dvojni "profi" playerji....
omnitronic cdp-360 (slika)
hvala za vsak namig! _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding 
Nazadnje urejal/a aly Sob Avg 27, 2005 11:46 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče smešna razloga zate ... se ti vnaprej opravičujem ...
... si mogoče pustil odklenjen CD za multisession ali pa si ga pekel z preveliko brzino? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
problem se pojavlja na terenu.
Ko imaš prireditev in si na očeh nekaj tisoč ljudem, tebi pa CD preskakuje ali se ustavlja.
S CDji ki sem jih jaz pekel ni bilo nikoli problema.
Ko pa pride kakšna plesna skupina - ali še huje pevska skupina "igrat" na playback in s seboj prinese CD, ki je zapečen bogsigavedi kako (najverjetneje v zadnjem trenutku na max hitrost). Takrat si ne moreš privoščiti izpada posnetka. Je treba pričakovati najslabše primere (ki se v praksi dejansko pojavljajo) in biti pripravljen nanje. Zato me pa jezi, da original CD komponenta ne bere zanesljivo... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tem primeru je najbolje, da takšne CDje za zanesljivo predvajanje najprej presnameš v prenosnika (npr. MP3) in ga predvajaš od tam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni