|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 2:21 am Naslov sporočila: Aftermath: Bolšjak na pikniku oktober 2009 |
|
|
Glede na to, da so se dodobra obtežene mize kajhitro praznile, bi se lahko v tej temi malce pohvalili, kakšne projekte ste s tem materialom uspeli izvesti, ter se mogoče zahvalili tistim, ki so ga prinesli.
Sam sem med drugim vzel eno Compaq P3 kištico. Ventilator na CPU hladilniku je neprijetno ružil in tudi z mazanjem ni hotel utihniti. Potrebno je bilo zadevo sčistiti in dodobra naoljiti (navadno motorno olje), za kar je bilo nujno vzeti veternico ven (izbiti). Po tem se je malce umiril, vendar pa je še vedno občasno ropotal, zato sem se ga odločil prevezati na 5V namesto 12V, nakar je bil tiho.
CPU je P3 833, s skoraj 400MB rama. Integrirana grafa+agp slot, mrežna posebej, CD-Rom in 20GB diska ter disketar, ki bo verjetno še kdaj prav prišel.
Sedaj že lavfa z WinXp, par gonilnikov še najdem in to je to. Bil bo spodaj v delavnici, kjer je bil že pred tem odvečni 15" monitor, in bo tako namenjen predvsem za pregledovanje PDF-jev, kar se mi zdi da bo opravljal odlično.
Malce je glasna zadeva (disk), vendar pa še na meji znosnosti.
Torej, kdorkoli ga je prinesel, Hvala !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Uf...
Trenutno sem komaj dobro vstal, tako da nisem še nič naredil
Hvala neznanemu darovalcu za magnetron in VN trafo (kondenzator in diodi mi je nekdo iz rok vzel )- prejšnjega sem skuril
Hvala še za LM301 in VolkD-ju za vitroplast.
Hvala tudi MarE69 za LPC2378 (to moram še zložit) in za druge drobnarije
ps: tisti, ki ste planili po lečah za diode... je rekel MarE69, da so plačljive
lp, Jernej _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala MarE69 za SitePlayer. Dobil sem tudi veliko rezervnih delov za moj telefon, za kar hvala mravlcax-u. Hvala tudi tistemu, ki je prinese Callisto modem, Ravno sem popravljal enega, ki ga je obliznila strela in sem potreboval rezervne dela. Že deluje. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar tako:
Hvala vsem za vse!
Prej sem eno uro in pol spravljal vse in testiral, zdaj gledam datasheete še neznanih vezij..
Največja hvala gre tistemu ki je prinesel funkcijski generator! Stvar dela, vendar edino tisti preklopnik preklaplja malo drugače kot je narisano gor
Edino ko je prišel Mare, je bil tak naval, da ni nihče dobil kar je rezerviral, vsaj jaz ne. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, stestirati moram še tisti Compaq Napajalni Cegel(TM).
Trenutno pa je na listi en avto ojačevalec s 2xTDA2005. Super, 4 kanali, 2x več kakor sem rabil, vendar pa je prišel kot naročen !
Če so spohani TDA-ji si vsaj prihranim čas ki bi ga potreboval za izgradnjo PCB-ja. Zadeva bo pa v delavnici predvajala muziko.
Tam je bil še en Compaq prenosnik ter optična enota, ki pa je dell-ova in tako ne paše. Zadeva ima spohan regulacijski del ali pa je nekaj v stiku.
V najslabšem primeru bom uporabil tečaje za moj drug prenosnik, kateremu so se polomili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je že žal, da sem iz ene polne vrečke vzel samo en TDA2050 čip - audio ojačevalec
Če bi vedel...  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.95 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 1:36 pm Naslov sporočila: Racunalnik |
|
|
Ali je se kdo dobil raunalnik P III ?
V kaksnem stanju je bil?
Hvala, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem vzel pIII, Problem je bil v obeh ventilatorjih. Na cpu ju zamenjal, na napajalniku podmazal, vendar ga bo potrebno zamenjati. Ravno sedaj ''nakupujem'' xp-je, naložim pa probam. Vzel sem tudi nekaj gumi uvodnic in še par drobnarij. V glavni meri mi je bilo važno da sem dobil darkotov napajalnik. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kam je pa šel še en P3 ? Eden ga je vzel samo zaradi napajalnika, pa sem potem sam vzel še proc, ki je bil malce 'močnejši, nato pa ga vrnil nazaj (postavil na kišto zraven koša), ko se je spremenila ideja in se bo kišta uporabljala. Čez par minut ga ni bilo več. Ne vem kdo ga je pospravil.
(kondenzator in diodi mi je nekdo iz rok vzel)
A misliš tega ?
-..
Sam sem ga vzel za coil gun
Razkopal en napajalnik za laptope. Notri polno razlitega elektrolita ki je haral v tisti škatlici. Kot, da bi lisico v kokošnjak spustil. MOSFETu je kar odkurilo sredinsko nogico.
Driverji za te P3 so tukaj se mi zdi.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=97021&lang=en&cc=us&taskId=135&prodSeriesId=96271&prodTypeId=12454
(Audio driver je pod win2k ne pod XP, vendar pa zaenkrat nobeden ne dela )
: Popravek :
Dela driver od sound-maxa to je 'Sound Blaster AudioPCI 128 Driver for Windows ME/2000' se mi zdi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po objavah sodeč je bil tale sejem podoben otvoritvi kakšne večje trgovine z velikimi popusti , ki jih lahko občasno vidimo po televiziji (Hofer)! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
jah, je bilo nekaj takega!
Za drugič bi mogoče apeliral na vse, da jemljite tisto, kar rabite (mal mi je bilo smesno ko je mare prinesel lpc plate, pa jih je folk razgrabil, potem pa debatiral kaj to sploh je...).
Lp, grega
P.s. mare, gor je en napisal glede lec za ledice, da nekaj koštajo, daj sporoči, ker sem dve vzel za jamarsko lampo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Driverji za PIII Compaq EXD serija P866
HP Compaq DeskPro EXD 866 _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah, sprobal usposobiti tisti TDA2005 amp ampak neuspešno. Zgleda da so spohani čipi. Kakšno ideja, kje bi jih kupil ?
Ploščice za li-polnilec so naravnost izpuhtele. :/
Tisti 12V 2Ah akkuji so vsi bolj švoh. Mogoče jim bo nekaj ciklov koristilo, samo dvomim. Jih bo treba na regenerator priklopiti in upati na najboljše.
Eden je skoraj popolnoma mrtev, drugi še držijo 5A žarnico kake 20s. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi vedel...
Sam sem ravno zato vzel dva. Če narediš TIV za njih, ti jih rade volje pošljem
Pri farnellu so dokaj dragi, 3€, tam notri jih je bilo pa ziher kake 20
Zares pa hvala darkotu za celo škatlo ploščic. To bomo jedkali, da se bo kar kadilo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70787.09
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni