www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ni komunikacije z ABS modulom
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 7:22 pm    Naslov sporočila:  Ni komunikacije z ABS modulom Odgovori s citatom

Tole se je začelo pojavljati občasno, zdaj pa vedno pogosteje. Ob kontaktu pisk in prižgana ABS kontrolka. Včasih tudi sredi vožnje enako. Vag-com najde tole:
Citiram:
VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 4B0 907 401 P 2
Component and/or Version: 2.5l/4VT EDC G000AG D60
Software Coding: 01001
Work Shop Code: WSC 07113
1 Fault Found:
18259 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ABS Controller
P1851 - 35-10 - - - Intermittent

Če prav razumem ne komunicira z ABS modulom. Kaka ideja bi bila dobrodošla.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, nesrečnik.... Sam sem okusil enak/isti problem in diagnoza je bila; fuč ABS modul (elektronika). Nakup novega bi me olajšal za 750€, "obnova" med 300 in 450€. Sem najprej mislil da je težava v kakšnem slabem kontaktu na relaciji senzor/ABS modul in tudi vse preveril, ampak žal, gre za okvaro ABS modula.

Menda gre za precej pogost pojav na VW/Audi kantah, razlog za visoko pokvarljivost omenjenega modula pa je čisto navadna šlamparija pri proizvodnji, s čimer so si zagotovili prilive iz naslova menjave modulov. Lahko ti prinesem moj modul, kjer je elektronika že odprta, pa ti bo hitro jasno zakaj se tako kvarijo (sploh na dizlih).

Moj nasvet; najprej preveri vse kontakte in ABS senzorje. Potem odklopi konektor z ABS modula in ga očisti s kontakt sprejem. S tem boš vsaj eliminiral kakšen res trivialen možen vzrok javljanja napake. Če ne bo šlo drugače, greš na servis kjer ti bodo povedali isto kot meni, žal.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po simtomih sodeč kaže, da gre res za okvaro ABS modula. Če imaš odprtega kje na mizi pripni prosim kako sliko, da vidim kako izgleda ta reč.

Kolikor sem uspel pobrskat po netu obstaja nekaj delavnic kjer te reči popravljajo. Kako si ti rešil zadevo?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Po simtomih sodeč kaže, da gre res za okvaro ABS modula. Če imaš odprtega kje na mizi pripni prosim kako sliko, da vidim kako izgleda ta reč.

Kolikor sem uspel pobrskat po netu obstaja nekaj delavnic kjer te reči popravljajo. Kako si ti rešil zadevo?

Lp, Frenki

Modul imam nekje v avtu v prtljažniku, pa ga sedaj ne bi šel ravno iskat, ti ga pa lahko v soboto v živo pokažem ob kakšni kavi Laughing Bo zanimiv dekorativ na mizi, sem ga pa že ločil od hidravličnega dela. Mr. Green

Problema zaenkrat še nisem rešil (se pač vozim brez ABS-a), ker sem prek ebaya iz švabije naročil novega (drugega), pa sem dobil napačnega in sedaj spet iščem pravega. Samo za mojo kanto (1,9 TDI 85kW, tip motorja AJM) jih je možnih 14 različnih modulov, pač odvisno od tipa motorne elektronike in opreme v avtu Brick wall

V sloveniji je kar nekaj delavnic kjer te reči popravljajo ja, nisem pa siguren kako je z garancijo na opravljeno delo/popravljen modul.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko sem slišal je to serijska napaka. Pazljivo odpri pokrov elektronike. Ne odstranjuj gela, ki je notri in ščiti bonde. Ponavadi se prekine ena žička (ne vem na pamet, bom poskušal zvedeti), ki jo nadomestiš s svojo. Bolj kirurški poseg, ampak mislim, da tebi to ne bo problem. Zgubit itak nimaš kaj. Mislim, da jih na avtoelektroniki enako popravljajo, le da si po posegu nekaj 100€ lažji.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tole bo verjetno držalo. Tudi po netu je kar nekaj napisanega na to temo. Zadeva ne dela težav dokler je modul hladen. Konkretno danes zjutraj ni bilo nobenih težav, popoldne bo pa verjetno spet druga zgodba. Če razdiranje ne bo ne vem kako problematično bom poskusil odpret in pogledat v čem je stvar.

Damo vsaka informacija je dobrodošla.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega pravi, da so to 2 aluminijaste žičke, ki jih je treba zamenjat. Rabiš mirno roko in lečo. Zelo pazljiv moraš biti pri posegu v gel, saj so sosednje žičke tanjše kot las. Pa previden moraš biti tudi pri odpiranju pokrova, da ne "zagaziš" v gel.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pripne kdo kakšno makro fotko, lahko pogledam, ali bi se dalo to na naših bonderjih ponovno zbondirat (aluminijasta žička & ultrazvočno varjenje).
Čeprav, ko je enkrat bond odtrgan, naslednji ne drži več najbolje. Če pa s seboj odtrga še pad od čipa, potem ni več druger rešitve kot nov košček silicija Silenced

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slike na netu so slabe, naj bi pa bilo nekaj podobnega (bo elson2k povedal, če drži). Če mi bo uspelo odpret bom poslikal kako izgleda.

Lp, Frenki

ABS_3_1.jpg
 Opis:
ABS modul
 Velikost datoteke:  493.61 KB
 Pogledana:  98 krat

ABS_3_1.jpg

Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, problematična je žica na spodnjem konektorju na sliki (dvojna).
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so precej debelejše žice kot bondi. Pa še gel je problematično odstranit. Tako da z bondiranjem ne bo šlo.
Po moje se da to brez težav rešit z dovolj tankim spajkalnikom in mikroskopom. Če ni pad s keramike spuljen...

damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, bakrena žica, dober spajkalnik s tanko špico, pa mirna roka.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
ja, bakrena žica, dober spajkalnik s tanko špico, pa mirna roka.

Če je samo to, potem se javim za zdravljenje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jep, ponavadi so problem ravno te žičke. Sicer so na sliki videt relativno "normalne", v živo so pa (sploh tiste zlate) nenormalno tenke in sam ne vidim načina, kako bi jih spajkal. No, razen po kakšni dozi domačega, ko se mi roka umiri Mr. Green

Frenki, to je to ja. Tako so razdrli tudi moj računalnik, žal pa ni bila težava v kakšnem slabem spoju, ampak kar v elektroniki. Žal niso vedno spoji problem...

LP
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2009 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nadaljujemo s tole zgodbo. Danes se je našel čas, da sem modul potegnil dol. Zdaj pa naprej. Pokrov elektronike je videti prilepljen, tako da bo tole še zalogaj. Kakšen namig glede podiranja bi prišel prav. Kolikor sem zasledil pri nekih rusih je videti, da so odpirali precej nasilno.

Imajo pa tudi majhen "tutorial" na temo popravila ...

6.jpg
 Opis:
ABS modul 1
 Velikost datoteke:  36.84 KB
 Pogledana:  5 krat

6.jpg

7.jpg
 Opis:
ABS modul 2
 Velikost datoteke:  28.8 KB
 Pogledana:  33 krat

7.jpg

Nazadnje urejal/a frenki Sob Nov 21, 2009 10:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni