|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo si tole spisal LoLeK! Jaz sem za MS Office. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2005 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Samo open offica ne. Dokler še lahko tak šmuglamo s programi si ne naložim open offica. Z njim pa se ja ne da delati. Sem že poiskušal in res dela obupno, npr. nekaj pišeš in še dodajaš slike... to kar nekaj meče sem in tja ... |
Hecno, to bi lahko clovek rekel za skropucalo, ki mu M$ pravi Equation Editor in ga prilaga Wordu; ce bi kdaj poskusal postaviti formulo z njim in z editorjem od OpenOffice-a, najbrz ne bi tako vneto zagovarjal piratiziranja
Bolj kot je stvar kompleksna, tezje jo je narediti v EE in vec dela (eksponentno za vsak dodan element) zahteva. Ko bi se M$ le kaj naucil od konkurence ... Sicer pa; pri OOo dobis vsaj toliko, kot placas  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.60 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2005 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda je bil včasih OO štorast, ampak od takrat je že kar nekaj časa. Vsekakor glas zanj. Slovenska verzija je zelo dobra, če upoštevamo še ceno je odlična in - roko na srce - uporabnik z malo izkušenj pri delu z računalnikom ne loči npr. MS Office Excela od OO Calc-a. MS že ve zakaj prodaja kao študentski paket po razumni ceni - da ga potem nekajkrat precenjenega lahko proda še poslovnim uporabnikom in jih preko BSA opozarja na licenciranje (in na $$$$$$)!
L.p.; Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2005 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam se tudi nebi strinjal z Lolekom.
Glede na to da imam doma samo OOorg, sem prepričan, da sem do sedaj odprl vsaj 99% pps datotek z raznimi neumnostmi, ki sem jih dobil preko interneta.
Glede Writerja pa: Privzete lastnosti objektov kot so slike so v OOO drugačne kot v Wordu. Slike so plavajoče, zato jih razmetava po strani. Če bi si vzel 5 minut časa bi videl, da se da poravnavo slik nastaviti tako kot jo ima Word.
Sem že naletel na datoteke, ki jih Writer ni pravilno odprl. Nihče ni popoln.
Ni pa ta paket tako slab, da mu nebi dal priložnosti. Sam kar intenzivno uporabljam Calc program (tabele) in sem z njim zelo zadovoljen.
V službi uporabljamo že Office 2000 kot primarno orodje, vendar imam za delo naložen tudi OOo, ki ga uporabljam za spremljanje projekta in dokumentiranje. Tako lahko brez problema kakšno stvar naredim še doma, ko rabim mir. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2005 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predstavitve narejen v MS Office ne odpira dobro, se mi je že naredilo, da sem naredil predstavitev in potem na predstavitvi dobiš računalnik z open officom, navadno enačbe ne prikazuje pravilno, da se o raznih vizualnih efektih ne pogovarjamo...
@Sokrat Za pisanje enačb pa uporabljam Mathtype in ne Equation Editor, ker slednji je res slab. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2005 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem si naložil MS office xp pro slo, ker se mi ne ljubi učiti na novo, ker sem tega že navajen, vsaj tisto malenkost kar uporabljam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni