|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.75 Kraj: Dravograd
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.46
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 15.35
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Rok, še vedno ne bo dobro. Poglej link, ki sem ti ga podal v prejšnjem postu, kako je tam možakar tole uredil. Pa tudi mojo shemo, čeprav bo moj princip prikaza številk povsem drugačen)
Pa tudi jaz sem ustrelil kozla - takt v naslednji čip gre vedno iz CO (carry out) pina prejšnjega.
Reset čipa mora dati vedno številka, ki se ne sme več prižgati. Primer cifra minut 59:
Ko bo čip z 9ko dobil nov takt, bo vključil izhod 0 (brez resetiranja), preko CO pa bo poslal pulz na naslednjega, ki kaže 5. Ta potem prižge izhod 6- kar pa ni prav. Zato reset tega čipa vežeš na izhod 6 in ga s tem postaviš na nulo. CO izhod pa bo obenem poslal naprej pulz za povečanje ur...
Če ne veš zakaj tako, poglej in malce preštudiraj datasheet od 4017 - timing diagram.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha. Bom pogledal. Pine sem si pa že tako prej zamislil, da mora 6 narediti reset in poslati pulz na naslednji čip. Timing- bom pogledal. Nixike bom imel priložnost temeljito stestirati ta konec ali v začetku drugega tedna,
ker sem šele danes ugotovil, da imamo v šoli tudi transformator 0-230 VDC
Lep pozdrav,
Rok
Vedno bolj se mi dozdeva, da tole po novem paše v "elektroniko za začetnike"?
_________________ I live in a world where vacuum tube is king!!
Nazadnje urejal/a rok Tor Dec 01, 2009 7:20 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7861 Aktiv.: 31.81 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
| rok je napisal/a: |
| Vedno bolj se mi dozdeva, da tole po novem paše v "elektroniko za začetnike"? |
Saj lahko ti prestaviš.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prestavil temo sem. Naprej pa lahko pišemo o raznih urah ki ste jih sami zgradili, ste kje zasledili kašno res zanimivo, ipd,...
PS: Iskal sem "4017 - timing diagram" in sem našel točno isto temo
Lep pozdrav,
Rok
_________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni