Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupiš jih lahko v njihovi servisni oskrbi: http://www.gorenje.si/support/servisna_mreza
Verjetno jih prodajajo tudi v raznih trgovinah kjer prodajajo njihove gospodinjske aparate. Ena od takih je tudi v Slov. Bistrici, le da na tej gorenjevi strani ni omenjena.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hawkeye Član

Pridružen-a: Čet 03 Dec 2009 19:22 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.07 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem sedaj pogledal, piše KPL 3008
pa sem že poguglal in je omrežni filter, ne pa zagonski kondenzator.
Po moje ima sonyx prav, češ da ta pralni stroj sploh nima zagonskega kondenzatorja.
Upam, da bo menjava krtačk pomagala in da jih bom uspel kupiti v Mariboru (še ne vem, kje) in da bom znal zamenjati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
hawkeye je napisal/a: |
Sem sedaj punco vprašal, kako je bilo:
- pravi, da se je centrifuga pri polnem stroju na začetku sigurno zagnala (potem ni bila več pozorna), na koncu pa so cote vseeno bile polne vode. |
Ali imaš slučajno odvodno cev priklopljeno na stenski sifon, ne direktno v neki umivalnik ali kad?
Ali ti črpalka za izmet vode dela?
Ker kot praviš so bile cote še mokre je možno, da ti ne izčrpa vse vode ven.
Pa še filter poglej ali je kaj v njem.
Lp Srečko
PS pa še malo offtopic. Ne vem zakaj nekateri dajate take teme v kar prvi podforum ali ne bila boljša tema v naprimer energetika
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali imaš slučajno odvodno cev priklopljeno na stenski sifon, ne direktno v neki umivalnik ali kad?
Ali ti črpalka za izmet vode dela?
Ker kot praviš so bile cote še mokre je možno, da ti ne izčrpa vse vode ven.
Pa še filter poglej ali je kaj v njem.
Možno ,da je to kar je srečko napisal.
Sem imel enkrat nogavico v cevi do črpalke in voda ni pravočasno istekla.
<so bili prav taki simptomi>
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
V trgovini Gorenje Črnuče krtačke približno 20 €.Motor ni treba dol ,jaz sem to menjal ne da bi odmontiral.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hawkeye Član

Pridružen-a: Čet 03 Dec 2009 19:22 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.07 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
andrejj: ker si že praktično menjal krtačke, te prosim za malo usmeritev.
Moram prej odstraniti beli konektor ?
Kako pridem do krtačk, z izvijačom...?
ps: včeraj zvečer nisem imel časa praktično pogledati, kako se bi lotil menjave, sem samo pofotkal.
Danes kupim krtačke in se popoldan lotim menjave.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Nihče ni omenil, če ni slučajno kriva kakšna elektronika...če jo ima al ima samo programator. Krtačke posebej za ta motor ne boš dobil zato ti svetujem naslednje: vzami motor ven, ga razdri in poglej koliko "mesa" še imajo krtačke. Če so na koncu (kar pa dvomim) jih bo potrebno menjat. Ko boš imel motor narazen očisti kolektor še posebej reže na njem. Ali pa pojdi v trgovino SEMIČ v Melju v Mariboru kjer imajo veliko izbiro rezervnega materijala za aparate!! Krtačke pa se lahko dajo posebej delat samo mere moraš podat in iz kakšne mešanice so!!!!
_________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat prebral in vidim da pere .centrifuga ne dela.Potem je lahko elektronika ali programator.Koliko let že dela pralni stroj?Ker pišeš da pere potem nima zveze z krtačko.Ta krtačka ima precej doga grafitna krtačka tako traja približno 5 let odvisno koliko krat pere.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hawkeye Član

|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Pralni stroj je letnik 2002. Od takrat pere za 4 člansko družino.
elektronike nima, ima samo programator (glej eno izmed zadnjih slik, ki sem jih pripel).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta stroj ima časovni programator se pravi da samo diktira kdaj naj da vodo in kdaj naj dela z normalnim obrati kdaj naj gre na centrifugo. Za centrifugo pa ima ima eno malo elektroniko ki je na desnem boku iz prve strani nekje 20 cm od tal montirana. Če bi bila elektronka bi se stroju malo mešalo in bi ob momentih zagnal kar polno centrifugo in se potem ustavil vsaj do sedaj sem imel take primere nikoli pa da zaradi tega nebo delala centrifuga. Kar se pa tiče motorja. Z trinajst ključem odvij tisti vijak, odklopi konektor, ki je na motorju. In motor lepo snemi iz tečajev. Potem si ga postavi na neko površino in z križnim izvijačem srednje debeline krtačke poberi stran. Krtačke poslikaj in jih obesi sem da vidim kakšne so. Kaj pa odtok si preveril kakšna je razlika med odvajanjem vode ko je v sifon v zidu speljan in pa ko je speljano v umivalnik ali pa straniščno školjko. Če je z odvodom vode vse vredu potem so 100% krtačke in škoda razmišljati da niso . Raje kupi krtačke in hitro popravi da boste doma lahko prali
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Če je toliko let potem preglej krtačke kot so pisali.Prilagam sliko tista dolga je od sesalca,druga pa je za pralni stroj.Se vidi da je skrajšana.ko razdreš nesi pokazat originalne v servis ali trgovino in primerjaj.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
630.38 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa obe krtački poglej. Takšen motor je lahko priključen na enosmerno napetost
in se ena krtačka obrabi bolj kot druga.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hawkeye Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sob Dec 05, 2009 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Škoda da ninis slikal celega.da vidim kako izgleda luknja za vijake(2 ali en vijak?) zgoraj in spodaj( ne vem kako točno napisati).Če bi imel v roke bi bilo lažje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hawkeye Član

|
Objavljeno: Sob Dec 05, 2009 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu sta celi na sliki, če kaj pomaga.
Lahko pa še enkrat pofotrkam z druge strani.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
42.51 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |