|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, rešena tudi nerodnost s hitrostjo...
Problem je bil v nastavitvi pospeška. Človek bi mislil, da če motor počasi pospešuje, bi moral še toliko bolj "varno" in zanesljivo doseči neko hitrost, brez preskakovanja korakov ipd. ampak temu zgleda ni tako. Ko sem pospešek povečal, so se motorji lepo zavrteli z 20+ obr/s in od takrat še nikoli ni prišlo do preskoka/izpustitve koraka. Sicer ne razumem zakaj to tako je, ampak važno da deluje
Seveda s hitrostjo zelo hitro pade navor in bo tako na oko max hitrost na mašini okrog 2000mm/min pri vzponu 5mm/obrat.
LP Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bora Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.73 Kraj: Maribor (Hotinja vas)
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko pa so bili pospeški prej in koliko so zdaj ?
V Mahu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prej sem poskušal od 0 - 50 mm/s^2, pa se motorji niso zagnali. Sedaj sem testiral (brez obremenitve motorja) in lepo deluje nekje od 100-2000mm/s^2. Ocenil bi optimum okrog 500mm/s^2. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni