www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Galaad

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 21, 2009 7:30 pm    Naslov sporočila:  Galaad Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Med iskanjem rešitev za razne izreze v čelne plošče sem naletel na program galaad.
Nikakor mi pa ne uspe izvozit offsetov v g-codi. Ko označim da gre orodje znotraj določene krivulje, oziroma lika, mi nariše sicer pot znotraj. Vendar ko izvozim z export v ISO datoteka, tega enostavno ne upošteva in gre enostavno z orodjem po črti.

Primer če narišem luknjo fi20mm z orodjem 3mm in poskusam izrezat dobim luknjo 23mm. Torej gre orodje po sami krožnici luknje.

Uporablja kdo tukaj galaad da bi mi povedal kako pravilno izvozit v g-kodo?

Lp

Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70794.60

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10
Aktiv.: 0.73
Kraj: Maribor (Hotinja vas)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz izvozim kodo iz katerega koli programa.Potem pa v Mahu določim premer orodja in ga upošteva.
Če ti to ne da rešitve pa pripni g kodo da vidim kaj te zeza.
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 02, 2010 1:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče me zeza to da jaz v machu ne nastavim nobenega orodja. samo loadam kodo in to je to.
Bom poskusil jutri malo pogledat po machu
Nazaj na vrh
qwertzui
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Aktiv.: 2.21
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 02, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
Mogoče me zeza to da jaz v machu ne nastavim nobenega orodja. samo loadam kodo in to je to.
Bom poskusil jutri malo pogledat po machu

Tudi jaz nič ne nastavljam v machu.
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem ti razlagal, če se g-koda tvori za offset orodja potem moraš v mach-u vpisat premer orodja, da se odmakne orodje za svoj polmer.
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je že prišlo do rešitve težav?
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat nisem rešil težav, res pa je da nisem nič rezkal, ker imam šolske obveznosti. Pa mašino updejtam z hardwerom Wink Težavo sem začasno rešil tako da sem pač izreze izrisal že v ofsetu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni