|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Sem poklical - gre za univerzalno podnožje (že naročujem) |
Žal se mi sedanji način poslovanja AX elektronike ne dopade. (tako da sem naročilo tudi preklical)
Postopek je namreč sledeč. Ni več prodaje po povzetju ampak je potrebno plačati po predračunu. Danes sem na email dobil sledeče spročilo:
Spoštovani kupec, nedavno smo v podjetju AX elektronika d.o.o. spremenili način prodaje preko interneta. Do nadaljnega bomo izdelke prodajali v virtualni dražbi preko našega spletnega mesta. Kar pomeni, da Vam najprej pošljemo predračun z manjšo poštnino, ko plačate predračun pa v roku dveh delovnih dni prejmete naroèeno blago. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole sporočilo sem preselil v samostojno temo. Silvo prehitel si me za eno kavo .
Ravno sem se pripravljal pisat o omenjenem. Tudi sam sem naročil nekaj stvari iz njihove ponudbe, pa prileti mail z identično vsebino. Ne vem kaj sem jim ostal dolžan - ne kupujem prvič pri njih - ampak tole me je pa malo znerviralo. Če so se odločili za tovrsten način bi pričakoval, da bo to kje ob naročilu omenjeno. Za tako plačevanje ne vidim nobenega resnega razloga.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawc Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.89
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoce bi to moral omeniti na tudi forumu SE? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem!
Naj se takoj oglasim, da pojasnim situacijo.
Verjetno ste nekateri opazili, da smo našo Virtualno trgovino preimenovali v Virtualno dražbo. Tudi način plačevanja smo takrat spremenili. To smo bili prisiljeni narediti zaradi birokratskih omejitev, ki smo jih uspešno odpravili včeraj.
Tako od danes naprej ni več Virtualne dražbe, pač pa spet znana Virtualna trgovina, prav tako ne zahtevamo predlačila v naprej - razen, če bi kdo to posebej izrazil.
Je pa zanimivo, da je bilo nekaterim našim kupcem predplačilo všeč, saj jim je lažje preko Klik-a nakazati znesek takrat, ko sami želijo - ne pa imeti gotovino pri sebi takrat, ko pošijlko prinese poštar oziroma se voziti do pošte po pošiljko... Kako smo ljudje različni...
Upam, da sem s tem zadevo zadovoljivo pojasnil.
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam da ohranite obe možnosti pa boste imeli več kupcev!
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi menim, da bi bilo dobro imeti obe možnosti. Nekdo ima pač raje plačilo po povzetju, spet drugi da plača preko interneta. Če je poštnina nižja zaradi plačevanja po predračunu, potem to toplo pozdravljam. Prav iz tega razloga bi bilo dobro, če bi bila oba načina na voljo, do bodo vsi zadovoljni, saj vemo, da nikoli ni za vse dobro in nikoli ni vsem vse všeč. Našel se bo nekdo, ki bo hotel plačati s kreditno kartico ... no, pa saj to je menda enako ali vsaj podobno kot elektronsko bančništvo. Meni osebno je v redu če plačam prek interneta, če je poštnina občutno nižja.
Ne vem kako zgleda kupovanje na spletni prodajalni SE, vendar bi bilo dobro vedeti, točno kakšen strošek bo predstavljal nakup za katerikoli način, kakšni so stroški poštnine .... torej, da se to izpiše tik pred zadnjo potrditvijo naročila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po ceniku Poste Slovenije je med priporoceno posiljko (pismo) in priporoceno z odkupnino razlike za 240 SIT (100+%) ali cca. pol vrednosti cenejsega mikrokontrolerja. Cenik je objavljen tukaj. Ce narocas recimo nekaj mikrokontrolerjev (3-4) za igrackanje, je razlike ~10%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3361 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2005 4:23 pm Naslov sporočila: Tudi jaz rajši plačam elektronsko, preko interneta |
|
|
Nahajam se ven iz LJubljane, gotovine skoraj ne nosim s seboj, vse, včasih tudi malico, plačam s kartico.
In če naročim nekaj, kar mi pošljejo po pošti in po možnosti še s povratnico, mi poštar samo pusti obvestilo, potemo moram na bankomat po denar, (na pošti za plačilo s kartico vzamejo kar znatno provizijo), in potem na pošto in potem spet domov.
Nekaj pošiljateljev sem pripravil do tega, da mi pošljejo 'na zaupanje'. (No pravzaprav samo dva taka pošiljatelja imam do sedaj.) Zaupam jaz pošiljatelju, zaupam, da se ne izgubi na pošti, in sem pripravljen plačevati tudi vnaprej, če seveda poznam znesek, številko računa in sklicno številko.
Tako, ja, pozdravljam možnost, da plačam naročeno po internetu vnaprej. In zadostuje mi predračun poslan po elektronski pošti.
Škoda le, da nekateri ne zaupajo meni, in me posiljujejo s pošto po povzetju. Pri takih naročam le, če drugače ne gre.
Pozdrav. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2005 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem.
Pri prenovi Virtualne trgovine smo si zamislili pravzaprav tri možnosti: ena je predračun, druga je po povzetju, tretja pa je plačilo preko Klik-a (oziroma po položnici), ko kupec dobi blago.
Tretjo možnost že zdaj uporabljamo za kupce, ki jih osebno poznamo.
Kot omenjeno smo imeli plačilo po predračunu zgolj in samo zaradi birokratkih ovir, o katerih ne bi tukajle preveč debatiral...
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2005 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa takole. Sporočilo ni bilo mišljeno kot nepotrebno "opravljanje", pač pa opozorilo na stvar, ki me moti. Praksa plačila po predračunu me ne bi niti motila, če bi bil nanjo opozorjen ob naročilu. Plačilo po predračunu je - tako kot nekateri tudi navajate - celo sprejemljivejše od pošiljanja z odkupnino.
V navedenem primeru pa čez en dan dobim mail z zgoraj navedeno vsebino. Ob tem pa sem se začel spraševati, kje se je pravzaprav zataknilo? Jim kdaj česa nisem plačal? Sem jim kako pošiljko zavrnil in so imeli stroške zaradi tega? Kje je pravzaprav razlog za "nedavno" spremembo, ...? Pri omenjeni firmi sem že kdaj kupoval, sem pa tudi naročnik na revijo, ki jo izdajajo. No, omenjeno zadevo sem sicer potem rešil na ta način, da sem se zapeljal do njih in željeno plačal ter odnesel.
Obstajajo sicer različni načini poslovanja s strankami (o enem od njih sem pred časom že pisal v tej temi ) med katerimi mi nekateri odgovarjajo bolj kot drugi. Je pa seveda res, da je (vsaj po mojem mnenju) način poslovanja slovenskih prodajalcev materiala za elektroniko podoben in verjetno bi lahko zgoraj napisano kar malo posplošil.
vilko je napisal/a: |
Škoda le, da nekateri ne zaupajo meni, in me posiljujejo s pošto po povzetju. Pri takih naročam le, če drugače ne gre. |
Tule se pa povsem strinjam s teboj, moja reakcija pa je enaka.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2005 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam s Frenkijem. Način plačila je pač odvisen od poslovanja določenih firm. Kot je omenil Frenki, način plačevanja po predračunu se uporabi običajno tam kjer gre za nevestnega plačnika oz. tam, kjer se hoče prodajalec zavarovati (zaradi večje vrednosti nečesa, kar bi v primeru, da tega kupec ne vzame močno bremenilo prodajalca)
Sam sem v prodajnem servisu SE parkrat naročeval. Dosedanji način se mi je zdel zelo dober. Sam spletni vmesnik virtualne trgovine je zelo dober, prav tako dobro deluje sistem obveščanja po elektronski pošti kamor ti pošlje račun. Zadovoljen sem bil tudi s hitro odzivnostjo. V mojem primeru sem vedno dobil naročeno prej kot v treh dneh.
Ker pa sam ne uporabljam klik-a pa mi je plačilo po predračunu moteče. Pred vsem mi vzame preveč časa. Pisanje položnice, pa pot na banko.. potem pa še enkrat na pošto. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni