www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avtoradio Pioneer - ne dela nobena tipka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 12:02 pm    Naslov sporočila:  Avtoradio Pioneer - ne dela nobena tipka Odgovori s citatom

Imam omenjeni avtoradio,na katerem so nehale delovati katerakoli tipka za opravljanje avtoradia(čez noč). Sam radio dela,če vstavim CD ,se mi prižge,glasnost dela,a ne morem prestavljati pesmi. Vklopit ga ne morem,tako da lahko samo CD-je poslušam,nastavljam glasnost,to je pa tudi vse. Je imel kdo podobne težave?

Res pa je,da prednjo ploščico jemlem ven,ko avto stoji.(Ljubljana-vdor v avto)

Model radia: DEH-P6700MP

http://www.pioneer.pt/pt/products/archive/DEH-P6700MP/index.html

borc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Apr 2007 12:22
Aktiv.: 0.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz jemljem ploščico dol in imam podobne težave. DEH-6800. Problem je v kontaktih ploščica-radio. Odprem in zaprem ponovno in deluje. Zaenkrat je še vedno delovalo, tako da dlje nisem raziskoval. Znajo biti zamazani oz. malo oksidirani kontakti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borc je napisal/a:
Tudi jaz jemljem ploščico dol in imam podobne težave. DEH-6800. Problem je v kontaktih ploščica-radio. Odprem in zaprem ponovno in deluje. Zaenkrat je še vedno delovalo, tako da dlje nisem raziskoval. Znajo biti zamazani oz. malo oksidirani kontakti.

Kontakte sem očiščil z alkoholom,pa ni efekta. Razdrl sem tudi sprednjo ploščo,ter preveril tipke-v redu. Sam radio(Tuner,CD) dela BP,samo tipke ne. Moral bi probati z drugo prednjo ploščo.

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj identičen problem imam z Blaupunktovim Dresdenom C31. Ne moreš ga prižgati drugače, kot da vanj uturiš kaseto. Ugasneš ga pa lahko brez problemov. Za vklop in izklop je seveda ista tipka. Bo treba razdret prednjo ploščico in preveriti kontakte. Think
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Glede Pioneerja: Pozlačene kontakte na konektorju sprednje ploščice očisti z navadno radirko za svinčnik. Če še vedno ne bo delovalo razdri sprednjo ploščico, in z zobno krtačko in alkoholom očisti zadnjo stran TIV, predvsem okoli SMD čipa, kjer je spajkalna pasta. Ta pasta včasih začne kar prevajati elektriko, zato ne deluje.
To so najpogostejše napake pri Pioneer avtoradijih.

LP, matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 3:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če tudi to ne bo delovalo preveri, če ti sploh signal od tipk pride preko konektorja v notranjost avto radija na ostalo čipovje. Seveda boš moral odpreti cel radio Wink . Če ne bo signala, potem je napaka na čelni plošči, če bo, je na čipovju oz. v samem radiu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Denis84
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Jan 2010 16:34
Aktiv.: 0.01
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 4:44 pm    Naslov sporočila:  dkone Odgovori s citatom

enak radio isti problem, sem ga imeu kak teden izklopljenega ga razstaviu mal pregledau očistiu kontakte ga priklopiu v delavnici pa nič. drugi dan sem ga dau nazaj v avto in je čudežno delau, vendar samo en dan!!! čez noč ga je pa spet zje.... danes sem ga zopet uzeu ven ter ga dau na radiator de vidim če ga moti nizka temperatura. če to ni to bom probau z zobno ščetko. sporočam kaka bo situacija jutri
Nazaj na vrh
Denis84
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Jan 2010 16:34
Aktiv.: 0.01
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tipke delajo, zgleda ga res minus zje... [slovenščina je zame španska vas] se mal pozanimat kaj bi to lako bilo, [slovenščina je zame švedska vas] da če se komu kej sanja je vsak nasvet dobrodošeu. probi ga dat za kak dan mal na toplo, pa boš [slovenščina je zame španska vas] če bo kej bolš. če se ti da pa sporoč kaj bo

Še enkrat si preberi pravila. VolkD
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 08, 2011 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam isti problem z nedelovanjem katerekoli tipke, vse ostalo deluje normalno. LCD dela normalno prav tako gumb za glasnost (enkoder). Sem poskusil sčistiti vse okoli kontakov in mikrokontrolerjev, pa brez vsakršnega uspeha. Gre za model DEH-P5800MP.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RUros je napisal/a:
Tudi sam imam isti problem z nedelovanjem katerekoli tipke, vse ostalo deluje normalno. LCD dela normalno prav tako gumb za glasnost (enkoder). Sem poskusil sčistiti vse okoli kontakov in mikrokontrolerjev, pa brez vsakršnega uspeha. Gre za model DEH-P5800MP.

Preveri tipke, lahko, da kakšna malenkost prevaja, sam sem imel podoben problem na LCD televizorju, kjer so bile tipke omsko ok, vendar niso delale. Nato sem vse odstranil in ročno s pinceto naredil stik, zadeva je delala. Na koncu sem ugotovil, da je ena tipka nekako prebijala.

RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pa res Mr. Green . Ena izmed tipk je bila v stiku. Problem rešen, hvala !
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni