www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merjenje toka za FID - v elektro omari

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 8:25 pm    Naslov sporočila:  Merjenje toka za FID - v elektro omari Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

V bajti doma postopoma obnavljam elektroinštaalcijo. Ta del mi je domač. Gre za to da bi rad za FID-om meril tok (energijo) in podatek dobil v obliki, ki bi jo lahko s svojim hobijem (elektronika, mikrokrmilniki) obdelal. Našel sem le takšne s prikazom :

Ali obstaja kakšna enostavna rešitev, da dobim kot rezultat nek signal (lahko analogen po možnosti =), naprej bi ga obdelal po svoje. Lahko bi seveda kupil navedenega in ga razdrl in predelal. Za domačo uporabo ne rabim vrhunske preciznosti, tako da bi bila kakšna enostavna rešitev dobrodošla, seveda če se je kdo že s čim podobnim ukvarjal.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Merlin-Gerin (tudi ostali proizvajalci) ima števce z impulznim izhodom... ni pa ravno poceni ta hec. Išči "ME4zr"
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Več ali manj vsi števci energije, tudi najmanjši, so na voljo z pulznim izhodom. Boljši in večji pa imajo na voljo tudi komunikacijo.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri ELV sem videl senzorje za tisto rdečo črto, ki se vsake toliko pripelje naokoli pri navadnih števcih ali za utripajočo LED, ki utripa pri novejših števcih
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takšnega - HALL senzor. Je kdo že delal z njimi? Cena je kar ugodna 4 eur/kom, občutljivost okrog 150mV / A - tole bi se menda dalo kar dobro obdelat z mikrokontrolerjem.

http://si.farnell.com/allegro-microsystems/acs713elctr-30a-t/hall-effect-current-sensor/dp/1651977
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni tale Hall za DC?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, imaš prav. Sem bil malo prehiter. Tale z oznako ACS712 pa je za AC kot DC, ter za 5A, ter 20A. Tega za 20A nimajo na zalogi.

Nazaj na vrh
dkester
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2005 20:43
Aktiv.: 0.30
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naprimer tako ?
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na strani, ki jo je predlagal dkester, so spodaj linki, med drugim tudi tale: http://wonderingpondering.wordpress.com/2009/01/21/monitoring-your-electric-consumption/ .
Ko sem kliknil, se je spodaj, pri "Leave a comment", pojavilo moje uporabniško ime, e-mail in website - torej neki podatki, ki sem jih navedel pri registraciji ne vem več česa, verjetno up. imena na Youtube. Od kod zdaj to ? Lahko še kdo poskusi in poroča ?
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkester

Tokovne klešče mi ne dišijo najbolj, je pa zanimiva obdelava podatkov z ioBridge modulom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni