www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Škoda Felicia ne vžge
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zrak je v bosch pumpi in dokler ga ne spraviš ven ne bo motor dal čisto nič od sebe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21
Aktiv.: 0.34
Kraj: okolica Litije

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko se je to meni zgodilo, sem v plastenko 1,5l natočil gorivo in vstavil v njo cevko, ki gre na bosch črpalko. Pri tem mi je avto kmalu vžgal. Po cca 30s sem ga ugasnil, tako da se je bosch črpalka napolnila. Nato pa sem naredil kot so že predhodniki napisali z usti potegnil nafto do filtra, sestavil in ponovno vžgal avto. Pomembno je da ne dodajaš preveč plina, saj s tem prehitro porabi gorivo, ker ga vrača nazaj po povratnem vodu.
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stromar je napisal/a:
Aljoš, injektor je ventil za vbrizg goriva na glavi motorja, na katerem je nameščena cevka iz bosch pumpe? V mojem primeru so štirje.

Jaz vem to, sam kako mu naj dopovem, da je treba nafto do tja spravit?
Na koncu bo pa vprašal na forumu: Fantje, a poznate koga, ki štarterje previja, ali pa kje bi dobil rabljen štarter za felicijo diesel... Od verglanja bo štarter kap...

Noben od diesel avtomobilov ne bo vžgal, dokler je zrak v cevki... ne bo ustvaril vakuuma, ne bo črpal nafte in to je to...

Če fant ne verjame, pa naj v posodo, na katero je pritrdil 1m cevke pritrdi na mesto, kjer je pritrjena cevka iz filtra proti mašini, posodo z gorivom naj dvigne nad mašino in proba zaverglat.... če pol ne vžge- Preveri grelne svečke... sam ena sigurno dela od štirih, tako da bo zalaufal. Mal bo kašljal, ampak bo...

Verjemi, diesel mašine imam pa v malem..... Wink

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klik Cool

Navodila niso za ta avto, ampak princip je podoben.

nafta.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  nafta.pdf
 Velikost datoteke:  138.09 KB
 Downloadano:  26 krat

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zelo verjetno imaš zrak v vodih od bosch pumpe do inektorjev. če ti v kratkem času ne uspe vžgati avta, naj ti nekdo vergla, ti pa malo odvij priključne cevke na inektorjih (ključ od10 - 16)

Odviješ cevke , nekdo zavergla , da nafta priteče , priviješ in to je to.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni