|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70794.44
|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 10:33 pm Naslov sporočila: Re: Mikroprocesorji v šolah |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.98 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko- se popolnoma strinjam s tabo in sem enakega mnenja. Naša šola je eno veliko zabušavanje. Edino pri slovenščini pa takišnih nepotrebnih predmetih resno delamo. _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
jerny je napisal/a: |
ljudsko- se popolnoma strinjam s tabo in sem enakega mnenja. Naša šola je eno veliko zabušavanje. Edino pri slovenščini pa takišnih nepotrebnih predmetih resno delamo. |
Pametnakoviči... kaj mislite da vas bodo v šoli "priključili" nekam ter "napolnili" kot hard disk? Ko sem sam hodil v šolo je bil digitalni multimeter v šolski vitrini. Gledal sem ga lahko le na daleč. Ni bilo ne interneta, do literature prakitčno nisi mogel priti. Prav tako se elektonskega materiala ni dalo skoraj nikjer kupit. Cene materala so bile gromozanske... Za par 3055 sem bil en dan brez kosila ter malice... ...
Zato prosim v današnjem času ne javkat, kako zelo je krivo šolstvo za vaše neznanje, če sami nimate interesa, da se sami nečesa naučite. Že sam splet ponuja ogromno zanstonj gradiva. Potrebno je le najti kaj potrebuješ.
Ampak večina mladini z zgoraj napisanim mnenjem je važno, da ima čim boljši telefon, najnovejši računalnik na katerim lahko pognanja najnovejše igre...
P.S.
Od kot lahko recimo en drVrh kar solidno oblada programiranje mikrokontrolerjev, nekdo drug, ki hodi na isto šolo ter se ima za "zelo pametnega" pa ne? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
ljudsko- se popolnoma strinjam s tabo in sem enakega mnenja. Naša šola je eno veliko zabušavanje. Edino pri slovenščini pa takišnih nepotrebnih predmetih resno delamo. |
Pametnakoviči... kaj mislite da vas bodo v šoli "priključili" nekam ter "napolnili" kot hard disk? Ko sem sam hodil v šolo je bil digitalni multimeter v šolski vitrini. Gledal sem ga lahko le na daleč. Ni bilo ne interneta, do literature prakitčno nisi mogel priti. Prav tako se elektonskega materiala ni dalo skoraj nikjer kupit. Cene materala so bile gromozanske... Za par 3055 sem bil en dan brez kosila ter malice... ...
Zato prosim v današnjem času ne javkat, kako zelo je krivo šolstvo za vaše neznanje, če sami nimate interesa, da se sami nečesa naučite. Že sam splet ponuja ogromno zanstonj gradiva. Potrebno je le najti kaj potrebuješ.
Ampak večina mladini z zgoraj napisanim mnenjem je važno, da ima čim boljši telefon, najnovejši računalnik na katerim lahko pognanja najnovejše igre...
P.S.
Od kot lahko recimo en drVrh kar solidno oblada programiranje mikrokontrolerjev, nekdo drug, ki hodi na isto šolo ter se ima za "zelo pametnega" pa ne? |
Se strinjam s Silvotom! Sam sem res hodil v Velenje ampak če me nebi veselilo se nebi nič naučil. Mogoče za tisti dan ko je test in to je to. Tudi mi smo bežno spoznali mikroprocesorje vendar lahko potem sam z različnimi primeri naučiš določenih stvari. Če se ti zatakne pa mislim, da ti bo vsak na forumu, ki to zna z veseljem pomago, če bo le pristop pravi in vprašanje takšno kje se ti je zataknilo in ne "naredi mi to"! Poznam tudi par primerov iz vaše šole, ki so me prosili, da bi jim pomagal napisati kakšen program, ki so ga rabili za maturo.
Tako, da če imaš voljo se lahko marsičesa naučiš in bo veliko bolj koristno kot igranje igric čeprav sem tudi jaz bil včasih med njimi!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Očitno lahko sam verjamem le sebi. Teh stvari se preko foruma ne moreš meniti. Vsekakor je pa zanimivo, če te zadeve, ki se jih učimo zanimajo in veš o čem se gre, da si potem piflar oz. nekaj nenavadnega, nenormalnega, nisi tak kot ostali. Včasih se je pravilo, če se ne boš učil, boš pač delal. Danes je pri nas tako: Ne ljubi se mi učiti, grem na srednjo šolo zato ker pač moram nekam iti. Bom pa šel na "texas" (tako rečemo naši šoli). Če te kdo pri nas vpraša, katero srednjo šolo obiskuješ...texas..aha..od tam si..se ti vidi..in podobne fore. Tukaj so večinoma noliferji in lenobe..folk pri 17-ih ne ve, da se uči ("") zase in da profesorji niso sitni za to, ker nimajo kaj početi pač njih zafrkavajo..dejansko je na žalost tako. Žal mi je zelo, da živim v teh letih. Upam si trditi, da so srednje šole v 70-ih in 80-ih bile veliko veliko bolj kvalitetne kot danes...vsi, ki ste se takrat šolali v smeri elektrotehnika ali računalništvo ste verjetno več odnesli..veliko več. Bodite veseli, da vam je bilo usojeno živeti v tistih dobrih časih... |
- Silvo se strinjam.
Glede večine se strinjam s teboj toda - odebeljeno - odnesel boš iz šole le toliko kolikor boš sam hotel. V moj razred hodi cca. 30 dijakov, in zanimivo vsi imamo enake profesorje, vsi smo povprečno enaki, le interesent je zelo različen, torej po tvoji logiki, bi morali še vsi enako znati, no pa da vključimo sposobnosti, pa damo do 10% razlike, potemtakem če te prav razumem, ker moj sošolec ne ve kaj je dioda? no pa ker imam tistih 10% več sposobnosti jaz vem kaj je to, pa tudi iz česa je. NE - zraven mene je 75% takšnih, ki res mogoče ne vedo kaj je dioda, za razliko od teh 75% katere zanima kdaj je malica, kaj bo za jesti in, da če slučajno kakšna ura odpade, ker me stvar zanima imam veliko ali ogromno več znanja kot ga imajo nekateri. Tako da zlato pravilo - odnesel boš toliko kot boš sam hotel. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 1:44 am Naslov sporočila: |
|
|
klpzm je napisal/a: |
Se strinjam s Silvotom! Sam sem res hodil v Velenje ampak če me nebi veselilo se nebi nič naučil. Mogoče za tisti dan ko je test in to je to. Tudi mi smo bežno spoznali mikroprocesorje vendar lahko potem sam z različnimi primeri naučiš določenih stvari. Če se ti zatakne pa mislim, da ti bo vsak na forumu, ki to zna z veseljem pomago, če bo le pristop pravi in vprašanje takšno kje se ti je zataknilo in ne "naredi mi to"! Poznam tudi par primerov iz vaše šole, ki so me prosili, da bi jim pomagal napisati kakšen program, ki so ga rabili za maturo.
Tako, da če imaš voljo se lahko marsičesa naučiš in bo veliko bolj koristno kot igranje igric čeprav sem tudi jaz bil včasih med njimi!  |
Trdno verjamem, da če bo kakšnega profesorja po več znanja povprašal, da bo z veseljem pomagal.
Ravno danes, ker je prof. praktičnega pouka zbolel, smo imeli nadomeščanje profesorja katerega sem prvič videl, ker me zanima nostalgija, in tudi drugega sošolca, tretji je spal saj je bila ura 7:00, ostalih cca. 28 pa je še verjetno doma spalo, v glavnem, profesorja sem prosil če mi lahko razloži delovanje elektronke, namreč vedel sem kakšna je kje se uporablja toda samega delovanja pa ne, in glej ga zlomka profesor ni rekel kaj ti bom to razlagal, saj to je 50 let za nami itd itd ... celo uro si je vzel časa, da je opisal in narisal delovanje. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 2:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri (redki) se potrudijo. Drugi pravijo; Tam pa tam ti piše  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
P.S.
Od kot lahko recimo en drVrh kar solidno oblada programiranje mikrokontrolerjev, nekdo drug, ki hodi na isto šolo ter se ima za "zelo pametnega" pa ne? |
Kot sem že rekel. Forum spremeni pomen. Bom drugič razložil, če se kje v živo srečamo.
Lp _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko je ravno debata o šolstvu in neznanju dijakov/študentov. Včeraj smo pisali kolokvij z bolonskim drugim letnikom FERI. In kaj je najbolj žalotsno, da je veliko takih v letniku, ki ne zna narisati kosinusa, sinus še nekako vedo, pri kosinusu pa tema. Da se ne pogovarjamo o amplitudi... To je pa ja neko osnovno znanje, ki se ga dijaki naučijo v 3. letniku gimnazije... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70794.45
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, jaz sem začel. Ni več važno. _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Ko je ravno debata o šolstvu in neznanju dijakov/študentov. Včeraj smo pisali kolokvij z bolonskim drugim letnikom FERI. In kaj je najbolj žalotsno, da je veliko takih v letniku, ki ne zna narisati kosinusa, sinus še nekako vedo, pri kosinusu pa tema. Da se ne pogovarjamo o amplitudi... To je pa ja neko osnovno znanje, ki se ga dijaki naučijo v 3. letniku gimnazije... |
Nekako imam občutek, da je v teh časih OŠ to kar je bil nekdaj vrtec, SŠ, komaj to kar je bila osnovna in fax samo približek tistega, kar bi morala biti SŠ.
Kotne funkcije so na začetku prvega letnika, sicer za moje pojme slabo predstavljene (samo z definicijami).
Enotski krog (iz katerega se vsaj po moje bistveno bolj nazorno vidi povezava med kotnimi funkcijami, kot s suhoparnimi definicijami), smo obravnavali v drugem letniku pri Osnovah Elektrotehnike.
V tretjem letniku mu je bilo posvečenih še nekaj ur pri matematiki, kjer smo z odličnim obvladovanjem tematike poskrbeli za še nekaj dodatnih pozitivnih pik pri razredničarki.
Je pa res to, 1.9. v prvem letniku nas je bilo v razredu uradno 32 (eni se niso pojavili nikoli). Čez eno leto 11. Luftarčki, zabušantje, lenobe in podobn ptički so brez milosti odfrčali.
Danes pa mularija, ne glede na interes, ima nekakšno pravico, da se poja po šolah in nekako samoumevno je, da šolo kar naredijo, namesto, da bi tiste brez interesa, brez pardona odslovili (lahko gredo pometat cesto, če jim bo kdo zaupal metlo) in se posvetili tistim, ki hodijo v šolo zato, da bi se nekaj naučili.
Mogoče bo kdo rekel, koliko bo šele potem mularije brez prspektive. Mislim, da bi jih bilo mnogo manj kot sedaj, ne bi bilo pametno tvegati, da se skleda razbije. Sedaj se jim namreč ne more. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
[quote="Azrael"]Čez eno leto 11. Luftarčki, zabušantje, lenobe in podobn ptički so brez milosti odfrčali.
Citiram: |
Ravno to je narobe danes, ker se to več ne dogaja..takšnim dijakom, ki se jih ne da, se najbolj posvečajo.. |
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhelbl Neznanec

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 17:11 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
sortaj je napisal/a: |
Jule je napisal/a: |
Mi izgleda da smo najbolj bogu na tšc...
Neke motorole imamo stare 100 let. |
Še CISC tehnologija, a!
So pa prav v redu za spoznavanje zbirnika!
Sicer pa imaš tudi PIC-e (elektrotehniki) s flowcodom, vendar je meni ta flowcode malo tako... kot se je VolkD izrazil na pikniku: "Za penzioniste..."
Dokler je bil prof. Bucik pa se je programiralo PIC-e v C-ju (verjetno poznate njegove članke v SE: izdelava mobilnega robota z razvojnim sistemom RoboPIC)
lp, Jernej |
Pah.. te motorole so še dokaj moderne. Najprej smo programirali(k sreči samo 1x) eprome(brez dveh e-jev!). _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni