www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čip tuning nateg?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Npr S max z tuningom je v tretji vrtel kolesa v prazno, pospeški so bili pa podobni kakemu dobremu športniku, ne pa družinski potovalki!

Mene pa zanima koliko časa zdrži motor takšne preobremenitve? Verjetno niso narejeni za to - ali pač...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko zdrži motor je odvisno od uporabnika.
Ko sem šel čipat avto mi je bilo lepo razloženo kako pa kaj.

- ne obremenjevati motorja dokler se ne ogreje na delovno temperaturo
- redno kontrolirati olje in vodo
- uporabljati pravo olje
- uporabljati prave svečke
- če se ga bolj divje vozi, ga ne ugašati takoj, ker je turbina zelo vroča
- po divi vožnji, pustiti motor na mestu da dela v prostem teku kakšno minuto ali dve, da se turbina ohladi
pa rečeno mi je bilo tudi, da če bom, kaj preveč pretiraval na avtocesti, ne bo dolgo pri življenju.

Po čipanju so občutki fenomenalni, sploh pospeševanje od 100km/h naprej. Avto se dosti lepše pelje v nizkih obratih. Ob normalni vožnji celo manj pokuri. Čipat pa sem dal motor 1.8T. Zdaj se obnaša kot turbo dizel. Do 2000obr/min je bolj mrtvo vse skupaj, potem pa se začne dogajati... Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj oče ima "čiperan" avto, ampak ima narejeno preko stikala, tako da lahko izklopi. Se mu tako fino zdi, ko pritisne najprej na gumb, potem pa prehitevat in je takoj mimo! Laughing Sicer ne vem ravno v čem je finta, da ima to prek stikala, ker pelješ lahko mirno in počasi, pa naj bo avto čiperan, ali ne, le noga ne sme biti pretežka.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ule je napisal/a:
Koliko zdrži motor je odvisno od uporabnika.
Ko sem šel čipat avto mi je bilo lepo razloženo kako pa kaj.

- ne obremenjevati motorja dokler se ne ogreje na delovno temperaturo
- redno kontrolirati olje in vodo
- uporabljati pravo olje
- uporabljati prave svečke
- če se ga bolj divje vozi, ga ne ugašati takoj, ker je turbina zelo vroča
- po divi vožnji, pustiti motor na mestu da dela v prostem teku kakšno minuto ali dve, da se turbina ohladi
pa rečeno mi je bilo tudi, da če bom, kaj preveč pretiraval na avtocesti, ne bo dolgo pri življenju.

Vse to velja za vsak avto z turbino. Nima veze čip, ker če ga goniš, je turbina žareča pri vsakem enako in če ga potem takoj ugasneš, se del olja zapeče na os, ta garež pa kasneje "postruži" ležaje. Lahko ti tudi skrivi os.

Čipan avto ob normalni uporabi in vzdrževanju, prevozi enako, ali pa recimo 90% nečipanih kilometrov. Ob tem , da dandanašnji vsak motor zdrži 500K km brez problemov, kar se tiče obrabe.

Za S maxa pa vem za primer, ko ima notri res hud čip, pa ga lastnik goni ko psa, avto pa gre b.p. že dooolgo.

lp
R

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:

Čipan avto ob normalni uporabi in vzdrževanju, prevozi enako, ali pa recimo 90% nečipanih kilometrov. Ob tem , da dandanašnji vsak motor zdrži 500K km brez problemov, kar se tiče obrabe.

Za S maxa pa vem za primer, ko ima notri res hud čip, pa ga lastnik goni ko psa, avto pa gre b.p. že dooolgo.

Robi, a to govoriš za dizel mašino ?
Ker mojemu prijatelju pa so pri Ford mondeu dizel že brez čipanja pocrkali vsi injektorji. Stroški, da glava peče. Kaj ti pomaga potem avto s porabo 6.5 če moraš prebaviti tak strošek ?

LP

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Govorim za dizel motor in to 2.000 cc. Tisti 1.8 je zanič.

lp
R

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Govorim za dizel motor in to 2.000 cc. Tisti 1.8 je zanič.

Potem je s FORDi podobna zgodba kot z TD AUDIji ... 1,9 mašina legenda, 2,5 pa poden od podna d'oh!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 2:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:

Vse to velja za vsak avto z turbino. Nima veze čip, ker če ga goniš, je turbina žareča pri vsakem enako in če ga potem takoj ugasneš, se del olja zapeče na os, ta garež pa kasneje "postruži" ležaje. Lahko ti tudi skrivi os.

Ja to vem, da velja za vsak avto z turbino. Samo pri čipanem, bo prej šlo kaj po gobe, če tega ne upoštevaš.
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem nabavil mojega zadnjega so ponudbe kar deževale da mi ga spravijo na 320 KM, zmeraj sem se nasmehnil in jim odgovoril, ko bom želel imeti 320 jih bom kupil že narejene v tovarni.
LP
Božo
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikšna pa je bila osnova, da so ti ga hoteli naviti na 320?
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osnova je še vedno 241 KM. Pred nekaj dnevi se je pojavila cvetka ki pravi da poveča moč do 200% Anxious groza kaj si domišljajo.
LP
Božo
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ob tem, da je na cestah vse polno raznih TDI, HDI, DCI in kar je še tega traktorizma z dimno zaveso serijsko in so največkrat na čelu kolone, sploh v klanec, resno dvomim, da ta jajčka zdržijo kaj več kot 50.000 do 100.000km.

Čipanje sklumpane mašine, je tehnično gledano brezvezno, seveda pa ima dober placebo učinek, pa še bolj fino in enostavno je, kot narediti generalno, ki bi bila nujna.

Edit typo

Nazadnje urejal/a Azrael Ned Jan 31, 2010 6:35 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polo 1.4 TDI pri 200.000km pelje kot urca s tistimi 75 konji. Edino 4x4 mu manjka za trenutne snežne razmere. Sicer pa tudi v snegu vsaka mu čast. Čipanje pa sem odklonil. Saj cesta ni dirkalna steza.
Koliko konjev je že imel fičo? Shocked Pa je vseeno peljal čez omejitev Laughing

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Saj cesta ni dirkalna steza.
Koliko konjev je že imel fičo? Shocked Pa je vseeno peljal čez omejitev Laughing

Hrabrih 22!

Jaz tudi ne vem zakaj bi predeloval avto. Če rabiš več moči, kupi močnejšega.

Sicer pa je moje mnenje tako:
Za lagodno vožnjo:
- za po mestu ne potrebuješ več kot 60-80 konjev
- za avtocesto ne potrebuješ več kot 90-120 konjev( z 60 konji preverjeno že ne gre po razdrtem gor več kot 80km/h z polnim avtom)
- za vleko prikolice mogoče še kakšen konjič več
- vse ostalo je bedarija

serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj cela tema je že mal offtopic
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni