www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prostor na disku

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
infrared
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Aktiv.: 0.76

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2003 1:47 pm    Naslov sporočila:  Prostor na disku Odgovori s citatom

Confused Confused Imam naslednji problem: ko skeniram , se mi zmanjšuje prostor na disku. Kljub temu da skenirano shranjujem na D disku , pa mi vsako skeniranje , za svojo dolžino pobere prostor na C disku ( Confused nepovratno ??) Tako da moji MB kar kopnijo . Skener je Kolorado in vseeno v katerem programu skaniram .
L.P. infrared
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2003 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno se ti zadeve hranijo v začasni imenik. Nisi povedal katere windowse imaš. Pri Win98 in ME je to C:\windows\temp imenik.
Načeloma lahko kadarkoli pobrišeš kompletno vsebino tega imenika in tako sprostiš nekaj prostora na disku.

lp Mitja
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2003 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Infrared,

Kot ti je že mhd odgovoril - v nek tempory (začasen) direktorj se ti shranjuje skenirano. Po skeniranju poišči vse datoteke najnovejšega izvora na disku. Imena so lahko zelo čudna. Sem pa opazil, da nekateri programi ne znajo počistit "svinjarije" za sabo Sad

P.S.

Sam imam v mašini ca 800M rama - 300M ga dajem ram disku. Vse tempory datoteke preusmerjam tja. Pa tudi vse kar preglejujem ...itd Ko PC ugasnem pa gre vse ...Wink

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2003 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programi za delo z grafiko običajno radi naredijo t.i. .bak datoteke ali kaj podobnega ob urejanju izdelka. Ob skeniranju pa zna biti to kar požrešna zadeva. Ni vedno problem samo \windows\temp, poglej še kam ima nastavljene poti konkretni program, s katerim delaš.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
infrared
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Aktiv.: 0.76

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2003 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem nekaj brisal po Tep.. direktorijih Embarassed sem se komaj spomnil gesla , da sem prišel nazaj na forum Confused Mi pa prostor vztrajno požira , tako da sem na rezervi. Sem poizkusil izslediti kam mi spravlja te datoteke, očitno spremeni ime do neprepoznavnosti. Če ne bom uspel usposobiti drugega računalnika ( ne gre mi v mrežo) bom kmalu lahko samo čital prispevke Crying or Very sad
L.P. infrared
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2003 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ročno preglej glavne mape in sumljivo velike preglej še v podmapah. Ali pa: zapiši si velikost glavnih map in poskeniraj nekaj, potem poglej kateri mapi se je povečala velikost, potem si zapiši velikost podmap v tej mapi in spet skeniraj nekaj, da lociraš katera podmapa se je povečala, potem ponovi postopek tolikokrat kolikor imaš podmap. Tako boš zanesljivo odkril lokacijo kamor se spravljajo datoteke kakršnekoli že.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2003 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Upam da ti lahko pomagam z programom"Trash it 1.71",download je na "www.download.com".Program zna poiskati spemebe na disku in jih pobrisati in še marsikaj.Žal program ni zastonj,vendar se boš znašel!
Druga alternativa je "goback 3"od Roxio.Mogoče je ta še boljši,vendar ga je pametno naložiti že ob začetku,ko še nimaš raznih smeti na disku.
Poskusi in odgovori ,kako ti je uspelo!
P.S. Koliko imaš sploh prostora na disku?
Nazaj na vrh
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2003 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj velikega poskeniraj, pa potem poišči vse datoteke z današnjim datumom. V raziskovalcu na C: pogonu desni mišji klik - najdi - pod opcijami izberi pravi datum. Potem preglej zadetke. Lahko pa iščeš tudi po velikosti datotek, npr nad 5000kB. Polno je načinov, le da težko tako na daleč ugibam. Občutek imam, da tvoj PC rabi en 'strokoven' pregled v vsakem primeru Wink

lpm
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2003 7:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nabavi si programček System Mechanik, ta ima opcijo iskanja junky and obsolete files kjer definiraš kaj vse ti lahko pobriše. Presenečen boš kaj vse ti bo našel Wink Tudi sam delam precej z grafiko - bolj CAD ampak vsi programi delajo svoje začasne datoteke (*.bak, *.tm$, ...)

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni