|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
S57NNT Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50 Prispevkov: 298 Aktiv.: 1.55 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Raptor je napisal/a: |
Izdelek ne bo za prodajo ampak bo pa zadoščal varnostnim standardom in bo imel tudi težek podstavek.
Zaenkrat bosta dva prototipa kar brez motorja zaradi časovne omejitve.
Sem pa pozabil napisati, da se potrebuje pogon, ki se ga da kupiti ker je predvidena serijska izdelava tako, da motorjev iz pečic in podobnih ne bi uporabljal. |
pogon iz pečice lahko kupiš http://www.emvetron.si/proizvodi/c31/44 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Raptor Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20 Prispevkov: 533 Aktiv.: 2.54 Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za povezavo. Nisem vedel, da imamo proizvajalca za to. Motorji kot rezervni deli so se mi zdeli pa malo draga rešitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nexus Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 10:45 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.34 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Raptor, jaz z motorji iz pečic vrtim reklamne table, v nekaterih imamo tudi razsvetljavo, pač narediš kolektor in krtačke za odjem, naredili smo tudi vrteče stojalo, v praksi se je pokazalo, da je optimalni obrat vsakih 15 sekund, horizontalno cev imamo 2x vležajeno, pogon pa preko okroglega gumi jermena in dveh PVC jermenic,
tako, da ni nič hudega, če kdo stojalo ustavi, se pač malo obrne v prazno.
Stojalo se vrti par dni, ga imajo na sejmu, kjer dela 10-12 ur na dan, pa dela že tretje leto, podstavek je premera 500mm, teže cca 25 kg, tako da ga (z motorjem )prenašajo posebej, cev s predalčki pa je pač tesno nasajena na tistih 50 cm, ki gleda ven iz podstavka. Žal nimam slike. _________________ Če ne gre zlepa, vzemi večje kladivo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Feb 25, 2010 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.84 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Feb 25, 2010 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
steep motor
0.7stopinje na korak pa direktno na os  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Raptor Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20 Prispevkov: 533 Aktiv.: 2.54 Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 25, 2010 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala vsem za odgovore. Motor iz pečice se mi trenutno najbolj dopade. Vse ostalo zahteva ali en napajalnik ali pa še krmilje.
Zdaj bosta najprej narejeni prosto vrteči stojali, če pa se naročnik odloči za pogon pa javim kako sem rešil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni