|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MihecPihec Član

Pridružen-a: Tor 17 Feb 2009 16:02 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.26 Kraj: Šempeter v Savinjski Dolini
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 1:32 pm Naslov sporočila: Branje podatkov iz solarnega inverterja |
|
|
Pozdravljeni.
Trenutno s bratom poskušam brati podatke iz inverterja Solarstocc 1200 (Danfoss UniLynx z drugim imenom) preko RS-485 priključka.
Za to uporabljama usb rs485,422,232 pretvornik in HyperTerminal.Poskusila sma že par vezav a do zdaj ni bilo nič uspešnega.
Najboljši rezultat do zdaj je bil da je lučka RxD bila veš čas prižgana ter naklučni znaki na terminalu ob priklopu,naprej pa nič.
Zanima me če je kdo ve kako bi lahko ta problem rešil in povezal pravilno.
LP
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej je potrebno pravilno povezati 485 komunikacijo, proizvajalci različno označujejo A in B terminala. Če si v enem primeru dobil neke podatke na terminal pomeni da je bila povezava OK. Naslednja stvar pa je hitrost komunikacije, koliko bitov, pariteta in število stop bitov, te podatke ponavadi najdeš v navodilih, če pa jih ni bi poskusil najprej z klasično nastavitvijo 9600/8/N/2. Vprašanje je še kako je rešena smer (Rx/Tx) pri 485 komunikaciji, ali je hardwerska ali je avtomatska?
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si dobival neke naključne znake predvidevam, da je bila vezava takrat ok, ni pa bila v redu nastavitev hitrosti (baudrate) ali kaj takega (7/8 bitno kodiranje ...).
Si poskusil kaj spreminjati? (ni nujno, da podatki iz navodil inverterja tudi držijo )
Lp, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MihecPihec Član

Pridružen-a: Tor 17 Feb 2009 16:02 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.26 Kraj: Šempeter v Savinjski Dolini
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je ker v navodilih nič ne piše.Poskusil sem s vezavami ki sem jih našel v navodilih od data loggerja.Terminali na inverterju tudi niso označeni - prikluček je takšen kot za ethernet. Na računalniški strani sem dobil znake ko sem prvič priklopil potem pa ne.Priključeno je bilo v terminla T+ in T-.Lučka RxT na pretvorniku je gorela veš čas,mislim da je pravilo da lučka utripa.
Pretvornik ima priključke T-,T+ R+(D+),R-(D-) in GND. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni