www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

varilni aparat in priključna moč

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mainman
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Mar 2010 13:20
Aktiv.: 0.17
Kraj: okolica MS

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 2:26 pm    Naslov sporočila:  varilni aparat in priključna moč Odgovori s citatom

V hiši imamo 3x25A priključne varovalke. V planu imam nabavo mig/mag varilnega aparata in sicer bi vzel 300A saj zadevo nabavljam za celo življenje in ne za samo nekaj let. Bi ga pa uporabljal za kakšna popravila, bolj hobi kot profesionalno uporabo.

Verjetno bom vzel naslednjega:

http://www.varstroj.si/index.php/varmig-300-synergy.html

Sicer za njega ne najdem nobenih podatkov razen, da je priklop trofazni 16A. Ko gledam aparate enakih moči vidim, da porabijo 12kVA pri 0.95(power ratio) - to je primer za kempi aparat.
Sicer nisem iz elektro stroke sem pa zadevo preko formule, ki sem jo našel na netu preračunal in to pomeni da aparat porabi max. 11.4 KW.

Zanima me ali sploh lahko na obstoječih varovalkah uporabljam tako močan aparat glede na to do so zraven še lahko kakšni drugi porabniki, ki se v tem času lahko vklopijo(luči, hladilnik, ...)?

Koliko KW trofazni motor je priporočljiv za tako moč varovalk? Dolgo nazaj mi je električar omenil, da je max. 4kW.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kolikor piše, da je priklop trofazni 16A potem težav nebi smelo biti. Boš pa moral paziti, da ne bo več drugih porabnikov priključenih na isto fazo, sa zna v tem primeru odleteti glavna varovalka. Sicer pa mislim, da ne bo težav. Imamo doma identično moč varovalk in 200A navadni varilni aparat pa ni bilo nikoli nobeni težav glede tega. Tako, da tudi 300A pomojem nebi smelo predstavljati težav. Wink

Kraj v profilu si pa le popravi. Wink

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mainman
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Mar 2010 13:20
Aktiv.: 0.17
Kraj: okolica MS

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala na odgovoru.

Torej če prav razumem ne smem preseči 25 amperov na fazo. Če presežem mi odleti varovalka. Glede na to, da bom verjetno redko kdaj/če sploh varil z največjo močjo to ne bi smelo predstavljati problemov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kopron
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29
Aktiv.: 0.76
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam varstroj Varmig 300 A, pa vedno varim z 1 mm žico. Do sedaj so mi 16A varovalke držale. To pomeni da imaš še vedno v rezervi 10 A. Saj varilnega aparata nikoli ne šponaš do konca. Kot sem omenil varim z žico 1 mm, pa ni nikoli potrebno več kot 250A toka.
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mainman je napisal/a:
Torej če prav razumem ne smem preseči 25 amperov na fazo. Če presežem mi odleti varovalka.

Tako je.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni