|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2010 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
To ni doma, to je na šihtu. Doma imam navaden "lotkolm", dva komada.
S tistim "domača proizvodnja" sem mislil pri nas, v Slo.
Bondirna mašina, kot rečeno, je specializiran stroja za žičke debeline do 100 mikronov. Sončne celice bi po moje lažje rešil s "klemami" oz. mehansko pritrditvijo kontakta na pritisk. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukC Član

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 16:29 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.23 Kraj: Borovnica
|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
kolikor sem slišal za UZ uporabljajo tudi za "varjenje" lesa
skupaj lahko "limaš" bukev + smreka ali pa hrast+češnja.. zanimivo. pa to menda drži tako močno kot sam les - je veliko več šanse, da se ti les zlomi pri grči, kot pa pri zvaru.
to je kolega videl na nekem sejmu, ko so šli skupaj z šolo (je mizarski tehnik oz. lesarski tehnik, nevem točno ) _________________ ________________________________________
Moja delovna površina, miza in celo soba, niso razmetane, ampak so "super-taktičko" urejene.
Ščitim se z pregovorom "videz vara." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
In ... kako bos varil les ki se po vrhu vsega se ne topi kot plasticni polimeri ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
pri nas se v enem obratu UZ vari bron /Cu ali kombinacije za drsne obroče (kontakti na notranji strani )
znimivo je da je mogoče Cu legure (za ostale ne vem ) variti tudi če so mastne od olja ( obročki ki pridejo direkt iz mašine)
PS: les bi na tak način moral zakurit ( ups se moram ugriznit v jezik)
http://www.titusplus.com/file/2529/brosura_titusonic_en.pdf _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot jaz vidim iz zgornjega PDFa se uporabljajo plastični mozniki za vezavo elementov. Torej še vedno variš plastiko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter123 je napisal/a: |
Kot jaz vidim iz zgornjega PDFa se uporabljajo plastični mozniki za vezavo elementov. Torej še vedno variš plastiko. |
Natanko to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni